Vissza a tartalomjegyzékhez

Mondovics L. Gábor
Idén jobb lesz

Bemutatkoztak az idei év új autói a világ legnagyobb autós cirkuszának a nyitánya előtt. Minden csapat valami fantasztikussal akart robbantani, így egymás után mutatták be az új modelleket és a pilótákat.


A Jaguár ragadozóként veti magát a F1-re

Érdekesség, hogy a Honda hosszú idő után visszatér, és saját csapattal indul. A japánok mindig szerettek versenyezni - mondta az új csapat bemutatóján a cég képviselője.
Szintén új a Williams-BMW, a bajorok újra belekóstolnak a nagy világkörüli száguldásba, és nem szeretnének lemaradni az élmezőnytől. Innen a Prost-Peugeot sem akar hiányozni, ezért új motorral és karosszériával fogják az aszfaltot koptatni a 2000. évben. Alain Prost, a csapat főnöke szerint idén ők is az első öt közé kerülhetnek a világbajnoki sorozatban. „A Ferrarik és a McLarenek között még kisebb lesz a különbség” - mondta Prost. Mögöttük a Jordan, vagy a Jaguar kerülhet dobogóra, de mi sem maradunk le tőlük sokkal.
Eddie Jordan, a nevét viselő Forma-1-es csapat tulajdonosa a 2000-es idényre készített új autójuk bemutatóján hasonlóan optimista volt. Úgy vélte, hogy most akár a két nagyot, a Ferrarit és a West-McLaren-Mercedest is megszorongathatják, s a német Heinz-Harald Frentzen és a Prost-Peugeot-tól szerződtetett Jarno Trulli révén számítanak sikeres szereplésre. Jordan szerint Trulli, a 23 éves olasz pilóta az esztendő egyik nagy felfedezettje lehet.
A Ferrari-csapat első számú pilótája Michael Schumacher közben Dubaiban folytatja szigorú erőnléti felkészülését. Napi ötórás edzésekkel szeretné helyreállítani fizikai állapotát a közel-keleti ország száraz éghajlatán.