Vissza a tartalomjegyzékhez


Felhívás

Az amerikai nép nevében, az Egyesült Államok Kormánya az Önök segítségét kéri a második világháború vagy a hidegháború éveiben eltűnt amerikai katonák felkutatásához.

Különösen fontosak számunkra az egykori szovjet gulágokban fogva tartott amerikai katonák további sorsának felderítését elősegítő információk.

Feltételezések szerint a második világháború, a koreai háború és az indokínai háborúk számos túlélőjét a Szovjetunióba hurcolták el, az ottani fogolytáborokba. Az eltűntek között olyanok is akadnak, akiknek a hidegháború éveiben felderítő repülés közben veszett nyomuk.

Azok a családok, akiknek hosszú évek múltán sem sikerült bizonyosságot nyerniük elvesztett szeretteik sorsáról, nagyra értékelnének bármilyen, az eltűnt amerikai állampolgárokkal kapcsolatos feljegyzést, személyes beszámolót vagy idevágó esemény felidézését.

Hadd fejezzük ki előre is mély hálánkat az Önök segítségéért, és arra kérjük Önöket, hogy információikkal forduljanak munkatársunkhoz, Mezei Tiborhoz a következő címen és telefonszámon:
Egyesült Államok Nagykövetsége,
1054 Budapest, Szabadság tér 12.
Telefon: 475-4190.