Vissza a tartalomjegyzékhez


Küszöbön a 31. Magyar Filmszemle

A február 3-tól 8-ig tartó 31. Magyar Filmszemléről tartottak szerdán sajtótájékoztatót Budapesten. Amint arról Miskolczi Péter, a Magyar Filmszemletanács elnöke beszámolt, az előző évekhez képest több változás is van a Magyar Filmszemle szervezésében, úgymint a helyszín, az időtartam (a korábbiakhoz képest egy nappal hosszabb lesz a rendezvény), valamint az, hogy az eseményre külföldi fesztiváligazgatók is meghívást kaptak.
A 31. Magyar Filmszemlére négy égtáj 30 országából várhatóan 150 külföldi vendég érkezik: producerek, filmforgalmazók, kritikusok és nagy fesztiválok igazgatói (cannes-i, velencei, Monte Carlo-i) akik angol, illetve francia fordításban láthatják a szemle versenyfilmjeit.
A várhatóan 20 nagyjáték-, 27 kísérleti- és 31 nem fikciós versenybe kerülő film vetítése mellett a szakma számára vitákat, fórumokat, és úgynevezett információs vetítéseket is tartanak a Budapest Kongresszusi Központban.
Az idei esztendőben is osztanak életműdíjakat, amelyeknek nyertesei már ismertek: Bajusz József gyártásvezető, Fejér Tamás rendező, Fövény Lászlóné, a Színház- és Filmművészeti Főiskola oktatója, Herskó János rendező, Madaras József színész, színházi rendező, Szőllősy Andrásné, a Színház- és Filmművészeti Főiskola oktatója, valamint Tóth János operatőr, rendező.
A filmszemle iránt érdeklődők idén már az interneten is megtalálják az információkat. A szemle honlapja az ígéretek szerint január 27-től elérhető a www.magyar.film.hu címen. (MTI)