Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ

Csökken a benzin ára

Két-három forinttal ugyan, de csökkenni fog a motorbenzinek és a gázolajok ára, mivel az elmúlt időszakban zuhanni kezdtek a kőolajtermékek világpiaci árai. A Mol már január 7-én 3 forinttal csökkentette a motorbenzin árát, így a 91-es motorbenzin 207,5, a 95-ös 210,5, a 97-es pedig 219,5 forint a Mol kutaknál. A gázolaj ára változatlanul 202,5 forintba kerül. (MTI)


Rövidebb munkanélküli járadék

A munkanélküliek járadékának maximális időtartama 360 napról 270 napra csökken február 1-jétől. Kedvező változás viszont, hogy azoknak, akik kikerülnek a járulékrendszerből, ezentúl nem kell 360 napos munkaviszonyt szerezniük, hogy újra kaphassanak járulékot. Elég 180 naptól 359 napig a munkaviszonyt igazolniuk, hogy - igaz alacsonyabb szintű - 45 napos járulékhoz juthassanak. (MTI)


Ausztria profitál az EU-bővítésből

Ausztriában az Európai Unió keleti bővítése nyomán nőni fog a jólét. Az első bővítési körnél a GDP 0,5 százalékát, a második körnél 0,6 százalékát éri el az ország haszna - áll egy tanulmányban. A szerző hangsúlyozta, hogy ezek nem látványos nagyságrendek, de nem is elhanyagolhatók, s mindenesetre azt mutatják, hogy Ausztria Németországnál és Finnországnál is többet nyer a bővítéssel. (MTI)