Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Magyar gólok Izraelben

Izraelben továbbra se szégyen magyar futballistának lenni. A PNB-nél jóval erősebb bajnokság szilveszteri fordulójában újabb magyar gólok és kiemelkedő teljesítmények születtek.

Sallói István csapata, a Herclija ugyan ismét kikapott, ám a rutinos támadó megszerezte idei kilencedik találatát, méghozzá egy látványos fejesgólból. Sallói csapata egyre reménytelenebb helyzetben van, a Bnei Yehudától elszenvedett vereségének köszönhetően már csak a teljesen összeomlott Hapoel Jerusalemet előzi meg.
Folytatja remeklését a Beitar Jerusalem. A fővárosi gárda legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A kiváló sorozatból Sándor Tamás két, Hamar István egy góllal vette ki részét. A Beitar már az élmezőny tagja. A legutóbbi, Asdod elleni, 3-1-re megnyert találkozón mutatkozott be a Franciaországból viszszatért Alon Mizrahi is.
Botlott az éllovas. A Maccabi Haifa a megnyert szuperrangadó után (1-0 a Hapoel Tel Aviv ellen) kiengedett, és ezzel újra magára húzta riválisait. A Haifa 1-1-es döntetlent ért el a Hapoel Kfar Sabával szemben, amelyben Somogyi József nyújtotta a legjobb teljesítményt. A Hapoel legújabb kiszemeltje a korábbi ferencvárosi legenda, Telek András.
A Hapoel Tel Aviv élt is a Kfar Saba adta lehetőséggel, így újra a listavezető nyomában van. Pisont István csapata 3-0-ra leiskolázta az edzőváltáson keresztülmenő Hapoel Jerusalemet, és bőven van arra ideje, hogy átvegye a bajnokság élén a vezetést.
Az Ironi Rison 1-0-ra múlta felül Czéh László és Hámori Ferenc csapatát, a Netanyát. A Rison új elnöke Márton Gábort szeretné a csapat élére szerződtetni edzőnek. Mártonnak van más ajánlata is, például Belvon Attila csapatához, a másodligás Askelonhoz.
Valószínűleg tovább bővül az Izraelben szereplő légiósok száma. A Zalahús ZTE FC válogatott csatára, Sebők József a Premier Ligába igazol. Igaz, a csatár nem repdes az örömtől, korábban kategorikusan elzárkózott minden ciprusi és izraeli ajánlattól, ám mivel a nyugati klubok nem tartottak igényt játékára, pályafutása Izraelben folytatódhat.

Az izraeli Premier Liga
élcsoportja:

1. Maccabi Haifa (45-4) 43
2. Hapoel Tel+-Aviv (38-9) 42
3. Hapoel Petah Tikva (30-19) 35
4. Beitar Jerusalem (29-24) 32