Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Clevelandbe igazol a magyar Jordan

Megtörtént, amire számítani lehetett. A hatszoros bajnok Bulls vezetősége hétfőn szabad listára tette Dávid Kornélt. A ligában keretszűkítés miatt január 5-ig minden csapatnak jeleznie kellett, mely játékosaira nem tart igényt. A Bulls Dávidon kívül Rusty LaRue-től Khalid Reeves-től és David Willoughby-tól köszönt el.


Eric Williams, a Boston Celtics játákosa az előtte tornyosuló Cleveland Cavaliers játékos, Wesley Person mellett tör kosárra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban Clevelandben játszott mérkőzésen. A találkozó a clevelandi együttes 115-88 arányú győzelmével ért véget. Dávid Kornél a Cleveland mezében játszhat tovább az NBA-ban?

A jelenlegi csapat keretében legalább hatan nem érik el Dávid színvonalát, de nekik garantált szerződésük miatt nem lehetett ajtót mutatni. Kornél 76 mérkőzést játszott, melyek közül 11-en kezdő volt. Pontátlaga: 6,3, lepattanó átlag: 3,2. Legtöbb pontja: 20. A nyár folyamán három másik NBA-gárda hívta Dávidot soraiba, de akkor még nem engedte el a Bulls.
Lehetséges, hogy 48 órán belül akad olyan csapat, aki soraiba várná a magyar játékost. Ha ez nem történik meg, akkor Európa élklubjaiban folytathatja Dávid szereplését, aki nyáron újra az NBA csapatainál próbál szerencsét. Az Albacomp egykori játékosának szerződése van a fehérvári gárdával, és lehet, hogy nyárig ismét kék-fehér szerelést húz.
Bízzunk benne, hogy Kornél számára a legjobb megoldás születik, és tovább folytathatja pályafutását a tengeren túli csúcs-ligában. A Chicago nélküle szenvedte el 26. vereségét, az egykori sztárjával, Pippennel felálló Portlandtől. A 63-88-ra végződő találkozón a chicagói közönség ünnepelte egykori kedvencét, aki első mérkőzését játszotta egykori társai ellen, s 11 pontot szerzett. A ligában szereplő Los Angeles Lakers pihenéssel kezdte az évet, de előnye igen nagy az üldözőkkel szemben. A mérkőzései 83,3 százalékát nyerő gárdát az említett Portland (76,7 százalék), az Indiana (69 százalék) és a bajnok San Antonio (67,7 százalék) követi. Várhatóan ezek a gárdák lesznek a végjáték főszereplői, de még történhet meglepetés, mivel messze még a bajnokság utolsó mérkőzése.


Lapzártakor érkezett
A 48 órás határidő végén derült ki, hogy Dávid Kornélt 10 napos próbajátékra hívta a Keleti-konferencia középcsapata, a Cleveland Cavaliers. Péntek este pályára is léphet új csapatában a Golden State Warriors elleni mérkőzésen. A lovagok a bajnokságban 12 győzelme mellett 19 vereséget szenvedtek, pillanatnyilag nem áll rájátszást jelentő helyen. Dávid Kornél reménybeli új klubja a Bullsszal még háromszor játszik ebben az idényben. December 8-án hazai pályán a Cleveland nyert 107- 93-ra. (Hetek)