Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek összeállítás
Paul Coffey az első 1500-as hátvéd

December 23-án sporttörténeti „mérföldkő” átlépésére került sor a profi ligában. Az Ottawa Senators-Carolina Hurricanes (4-3) találkozón Paul Coffey 112. gólpasszát adta. Ez a pont volt pályája 1500. pontja, így a liga történetének első hátvédjeként lépte át ezt az álomhatárt.Coffey a nyolcadik azoknak a sorában, akiknek ez sikerült.


Mark Messier, a Vancouver Canucks játékosa (11) Patrick Traverse-zel, az Ottawa Senators játékosával küzd a palánknál az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL), Vancouverben. Messier térdsérülése után először lépett pályára. A találkozót az Ottawa Senators nyerte 2-1 arányban.    Fotó: MTI

A háromszor James Norris-díjjal jutalmazott karolinai veterán háromszor nyert Stanley-kupát az Edmonton csapatával. Később a Pittsburgh Penguins tagjaként beseperte a negyedik trófeát. A csatárokat is megszégyenítő góleredményességével (338 gól) kiérdemelte a szurkolók tiszteletét. Wayne Gretzky, az egykori csapattárs sok gólját készítette elő Coffey, aki a „Great One” közeli barátja.
A ligában jelenleg a Toronto és a Detroit az a két csapat, amely átlépte az ötven pontot, és vezeti a mezőnyt. A Maple Leaves orosz légiósai oroszlánrészt vállalnak a torontói gárda sikerességében. Koroljov, Antropov, Hrisztics, Karpovcev „európai” stílusa a svéd Sundin parancsnoksága alatt felemelte az 1967 óta sikerre szomjazó alakulatot. Nyugaton a Red Wing hozza az évek óta megszokott formáját. A svéd és orosz légiósok remek ötvözetet alkotnak az alakulat észak-amerikai sztárjaival. Steve Yzerman kapitány remek segítőkre számíthat Fjodorov, Kozlov, Bucajev, Lidström és Holmström személyében. Brendan Shanahan és Larry Murphy játéka sok győzelemhez segítette már Detroit büszkeségeit.
A bajnokság rájátszásában vélhetően mindkét alakulat főszerephez jut, és amelyik mindvégig kitart, lehet, hogy a végső győzelmet is megszerzi.