Vissza a tartalomjegyzékhez

CNN - Hetek
Ronaldo megnősült

Megnősült Ronaldo, az olasz Internazionale brazil származású válogatott labdarúgója. A csatár családias légkörben, ötven meghívott vendég előtt mondta ki a boldogító igent választottjának, Milene Dominguesnek.


Ronaldo és menyasszonya, Milene Domingues koccint Rio de Janeiróban    Fotó: MTI

A polgári esküvőt Ronaldo anyjának házában tartották, a Rio tartományban lévő Barra da Tijucában. Az eseményre csak a család, és a legszűkebb baráti kör volt hivatalos, a sajtót kizárták az öszszejövetelről. Ettől függetlenül rengeteg riporter volt kíváncsi az eseményre, és a házon kívülrekedve próbáltak információkat szerezni. A brazil Globo Televízió fel tudta venni, ahogy az ifjú pár helikoptere megérkezett, és a gépből kiszállva üdvözölték a barátaikat.
A térdsérülése miatt még mindig bicegő focista és 20 éves felesége odasétált egy rövid beszélgetésre a sajtó munkatársaihoz. „Szeretnénk kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánni mindnyájuknak, és reméljük, legalább olyan boldogok, mint mi vagyunk!” - mondta Ronaldo.
Sonia, a sztár édesanyja sokkal nagyobb esküvőt tervezett, de fia ezt brazil rajongói miatt, akik még mindig nagyon szegény körülmények között élnek, nem akarta. Mielőtt Ronaldo kitört volna az ismeretlenségből, Rio egyik szegénynegyedében lakott, és sokszor nem volt pénze arra sem, hogy megvegye a buszjegyét a pályáig, ahol a helyi focicsapat tartotta az edzéseit.
Az ifjú pár január elején szeretne Párizsba utazni, ahol a focista térdét sportorvosok fogják megvizsgálni. A FIFA által kétszer az év játékosának választott Ronaldót az 1998-as francia labdarúgó világbajnokságon elszenvedett különös megbetegedése óta kínozza térdfájása. Az akkori baleset után a brazil válogatott kikapott a franciáktól, így a házigazdák lettek a világbajnokok.
„Nem tudom, mikor fogom újra azt a boldogságot érezni, amit a focipályán szoktam. Remélem, hogy ez az esemény segít újra olyan játékossá tenni, mint amilyen voltam, és a következő évben újra, még egyszer én leszek az év legjobb játékosa a világon.” - mondta Ronaldo egy brazil lapnak adott nyilatkozatában az esküvő estéjén. Az egyházi ceremóniát júniusra, közös gyermekük megszületése utánra tervezi az ifjú pár, mondta a játékos menedzsere.