Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Bajnokot vert a Lakers, és vezet


Tim Duncan, a San Antonio Spurs jatékosa szabálytalanul próbálja szerelni Shaquille O'Neal-t, a Los Angeles Lakers kosárra dobó játékosát az NBA mérkőzésén Los Angeles-ben. A mérkőzést a hazai csapat nyerte 99-93 arányban    Fotó: MTI

Legutóbb hosszabban foglalkoztunk a Los Angeles Lakers szereplésével. Nos, a Jackson-legénység tovább menetel az áhított aranygyűrűk megszerzéséért. A parádés játékot produkáló alakulathoz a bajnoki cím védője, a San Antonio Spurs gárdája látogatott. A tavalyi rájátszásban elszenvedett katasztrofális (0-4) vereségért akart visszavágni a Lakers Texasból érkező ellenfelének. A mérkőzést 99-93-ra nyerő kaliforniai gárda megérdemelte a győzelmet. Phil Jackson tanítványai végig vezetve harcolták ki a sikert, örömet okozva népes szurkolótáboruknak. A találkozó hőse ismét az O’Neal-Rice-Bryant hármas volt. Összesen 75 pontot szerezve vezették társaikat újabb győzelemre. Játékuk élményszámba megy mérkőzésről mérkőzésre. A hárompilléres támadás továbbra is megadásra készteti a többi csapatot.
Az egész ligát toronymagasan vezető Lakers mérkőzéseinek 82,1 százalékát nyerte meg, és továbbra is csúcsformában tartva magukat szomorítják a soron következő riválist. Persze őket ez nem zavarja, és remélik, mind több sikerrel, és remek játékkal sikerül a bajnokság végén felülni a győzelmi trónra.