Vissza a tartalomjegyzékhez

MUNKATÁRSUNKTÓL
Kölcsönt kértek és öltek

18-20 éves fiatalok öltek meg egy fiatal férfit Újpalotán azért, mert nem tudták visszafizetni neki tartozásukat. Mindössze pár ezer forintról volt szó. A brutális fiatalok előre eldöntötték, hogy kivégzik a fiatelembert és elveszik a még nála található értékeket.

Pandák Éva, a BRFK Életvédelmi alosztályának munkatársa elmondta: egy kis erdőben sétáló család talált rá a teljesen felöltözött, több késszúrással megölt férfira. A szerencsétlenül járt férfit, A. Józsefet több mint 30 késszúrás érte. Az áldozat a tett helyszínéhez közel lakó építési vállalkozó volt, aki december 26-án este 19 órakor egy telefonhívást követően távozott el otthonról, üzleti ügyre hivatkozva. Felesége csak másnap, a sajtóból értesült a gyilkosságról, és a személyleírás alapján ismerte föl férjét.
A rendőrség figyelme egy a közelben lakó, hatfős fiatal társaságra terelődött. A nyomozás során kiderült, hogy a csoport néhány hónapja üzleti kapcsolatban állt A. Józseffel, majd mikor az áldozattól kölcsönkért pénzt nem bírták visszafizetni, - saját bevallásuk szerint - előre megfontolt szándékkal végeztek vele. Mint kiderült, azzal az ürügygyel csalták el lakásából, hogy összehozzák egy - valójában nem létező - aranykereskedővel, aki olcsó aranyat tud szerezni, és ilyen módon kiegyenlítik tíz-húszezer forintos tartozásukat. Tudták, hogy áldozatuknál nagy összegű készpénz, arany és mobiltelefon is szokott lenni, úgyhogy ezeket, valamint személyes iratait elvették tőle. A gyilkosok közül ketten biztonsági emberként dolgoztak, egyikük pedig munkanélküli volt. Mindhármukat a lakásukon, rokonaik és barátaik körében fogta el a rendőrség. A gyilkosság brutális módja miatt felmerült a kérdés, hogy kábítószer hatása alatt cselekedtek-e az elkövetők. A rendőrség egyenlőre nem talált bizonyítékokat erre nézve.