Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

A fegyenc a börtön ajtaján kopogtat

Orissa kelet-indiai államban egy Gopal Krishna Patra nevű fegyenc másik két börtöntársának példájából okulva - akiket a tömeg cellájukba benyomulva lincselt meg - kénytelen volt a népharag elől elmenekülni, de annyira nem érezte magát biztonságban a „külvilágban”, hogy amint a tömeg elvonult, visszakéredzkedett régi cellájába. Az ok, amiért az indiai polgárok a maguk módján igazságot szolgáltattak az volt, hogy a helyi törzsből valókat többször megtámadták és kirabolták, miközben azok autóbuszon utaztak. Bár Gopal Krishna Patra cellájában sem érezte igazán jól magát, mégis jobbnak látta a két rossz közül a kevésbé fájdalmasat választani: a börtön vastag, biztonságos falai mögött meghúzódni. Talán azért nem utasították el Patra kérését, mert börtönőre szerint Patra az egyik legjobb fegyenc volt. (Reuters)


Háziállatok gazdag karácsonya Amerikában

A jelek szerint idén is gazdag karácsonyuk lesz a háziállatoknak Amerikában. Az amerikai gazdik ugyanis átlagosan 54 dollárt költenek arra, hogy karácsonyra megajándékozzák kedvenc kutyusukat, cicájukat, vagy éppen kígyójukat - derítette ki egy piackutató intézet. A gazdik 58 százaléka évről évre ugyanazt ajándékozza kedvencének karácsonyra, 37 százalékuk pedig minden karácsonykor valami újat vásárol nekik. A legtöbb pénzt a kígyótulajdonosok költik, hogy kellemesebbé tegyék a terráriumot. A felmérés elkészítése során a Comm Sciences piackutató a Petsmarkt kereskedelmi láncolat 947 vásárlóját kérdezte meg vásárlási szokásairól. (MTI)


Ember a sütőben!

„Rendőr bácsik! Vészhelyzet van! Jöjjenek gyorsan! Megégett a mézeskalácsember” - hangzott egy négyéves kisfiú segélykérő telefonja a rendőrség diszpécserénél az Ohio állambeli Bazettában. A rendőrség ugyan nem száguldott hanyatt-homlok és a tűzoltókkal megerősítve a helyszínre, de azért biztos, ami biztos - hátha mégis igazi ember van a sütőben - kiküldött egy járőrt. Mint kiderült, a kisfiú anyukája valóban csúnyán odaégette a karácsonyra szánt mézeskalács figurákat. A rendőr, miután megnyugtatta a gyereket, elkérte a hat, kissé megszenesedett „áldozatot”, hogy emlékként megőrizhessék a rendőrség központjában. (MTI)