Vissza a tartalomjegyzékhez

MAGYARY FERENC
Menesztették Nyilasi Tibort

Bombariadó szakította félbe az FTC csütörtök délutáni egyesületi tanácsülését, amelynek célja elsősorban a Szívós István lemondása után megüresedett ügyvezető elnöki poszt betöltése volt. Az előzetes híresztelések alapján már az ülés legitimitása is kétséges volt, ugyanis a Csúcs-jelentés olyan jogi hiányosságokat tárt fel, amelyek kétségessé tették, hogy lehet-e most törvényes elnökválasztást tartani. Az ülés előtt már feszült volt a hangulat: az elnökjelöltek és a jelölőbizottság egyik tagja mellett telefonon életveszélyes fenyegetést kapott a klub egyik élő legendája, Dalnoki Jenő is.

Kérdéses volt, hogy az elnökjelöltek mennyire felelnek meg a most már kisgazda ferencvárosi vezetésnek. Az előzetes híresztelések szerint a kormánypártoknak nem lenne megfelelő a toronymagasan legesélyesebb jelölt, a vízilabda-szakosztály jelenlegi vezetője, Papp Albert, akit pont ez a kormánykoalíció bocsátott el az APEH dél-pesti igazgatói posztjáról.
Kérdés volt a vezetőedző személye is: az elmúlt hetekben többen valószínűsítették Nyilasi Tibor menesztését. Az egyesületi tanács ülése előtt ezekről a kérdésekről lapunk Kű Lajost kérdezte. A Fradi egykori labdarúgó-kiválósága, aki esélyes lehet a szakosztály vezetésére, az elmúlt napokban azzal keltett feltűnést, hogy bejelentette: ha pozícióba kerülne, akkor visszahívná Varga Zoltánt a vezetőedzői posztra. Az ő véleménye azért is érdekes, mert a volt labdarúgó hazatérte után az országgyűlési választásokon kisgazda színekben indult, és azóta is ezen párt közelében szerepel. Lapunk kérdésére Kű elmondta: Varga Zoltánt jelenleg szerződés köti a Dunaferrhez június 30-ig. Nyilasi Tibort nagyon jó edzőnek tartja, és mindenképpen a klubnál akarja tartani. Nyilasival beszélve ő úgy látja, hogy számára megfelelő lenne az utánpótlás szakág vezetése. Papp Albertről pedig elmondta, hogy nem ismeri, semmit nem tud róla, számára az a fontos, hogy a klubnál pénz és béke legyen. Egyébként úgy látta, hogy az elnökjelölésnél a labdarúgó-szakosztály kissé háttérbe szorult.
A tanácsülés aztán - a bombariadót leszámítva - a várakozásoknak megfelelően alakult. Szabadi Béla államtitkár bejelentette, hogy számukra nem megfelelő a két elnökjelölt, egyébként is illegitim a tanácsülés, így a döntést elhalasztották január 15-re. Az illegitim tanácsülés azért még hozott egy döntést Nyilasi Tibor menesztéséről és arról, hogy az utód megkeresése Páncsics Miklós feladata lesz.
Kű Lajos szerint ez most egy átmeneti helyzet, de jó irányba indultak a dolgok, viszont figyelni kell, hogy a labdarúgó-szakosztály a megfelelő súllyal szerepeljen az eljövendő döntésben.
Tehát eddig minden az előzetes tervek szerint történt. (Lehet, hogy a bombariadó is?) Mindenesetre folytatás január 15-én.