Vissza a tartalomjegyzékhez

SEBESTYÉN ISTVÁN
Demszky együtt focizna Orbánnal

„Tiszteletben tartom Orbán Viktor miniszterelnök úr hobbiját, de inkább azt kérem tőle, hogy a BKV Előre csapatában, azaz velünk együtt futballozzon” - mondta Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, mikor bejelentette, hogy több mint 13o ezer aláírás gyűlt össze a 4-es metró mellett. Demszky egyébként karácsonyi ajándékként egy négyes számú BKV-mezt is küld a kormányfőnek.


Demszky Gábor főpolgármester és a BKV 4-es meze. Vörös posztók                     Fotó: V.Sz.

A főpolgármester szerint a metróberuházás folytatása nem pénzkérdés, ami abból is látszik, hogy a kormány például a millenniumi ünnepségeket 25 milliárd, a 2004-es magyar-osztrák labdarúgó EB-t 42 milliárd forinttal kívánja támogatni, valamint a titkosszolgálat jövő évi költségvetését is a kétszeresére fogja emelni. Demszky Gábor levélben kért találkozót Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy az aláírásokat személyesen át tudja adni.
Demszky szerint a magyar politika az elmúlt hónapokban primitivizálódott: „nincs párbeszéd, csak diktátumok”- mondta, majd hozzátette: „ezért a fővárosnak nincs más lehetősége az érdekei érvényesítésére, mint mozgalom indítása a 4-es metró mellett, valamint jogi útra terelni az ügyet a kormány szerződésszegése miatt. Egy jól működő demokráciában ennek nem kellett volna megtörténnie, lehetett volna találni egy kompromisszumos megoldást, és erre a főváros még mindig kész.”