Vissza a tartalomjegyzékhez


Lewis Holyfield szópárbaj

Megvívta első párbaját - egyelőre legalábbis szóban - az 1999. március 13-ai nehézsúlyú címegyesítő mérkőzés előtt a brit Lennox Lewis, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka, valamint az amerikai Evander Holyfield, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki címvédője.

- Holyfieldnek megvolt az oka arra, amiért kerülte eddig a mérkőzést. Ezt a ringben egyértelműen bebizonyítom majd - mondta a 33 éves Lewis, aki profi pályafutása alatt elért 34 győzelméből 27-et kiütéssel szerzett, és mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget.
- Két dolog fordulhat elő a mérkőzésen. Vagy szépen ütöm ki Lewist, vagy rondán - vágott vissza Holyfield, aki 36 győzelméből 25-öt fejezett be idő előtt, és csak három alkalommal maradt alul ellenfeleivel szemben.
A márciusi összecsapás bevételei csillagászatiak lehetnek, hiszen a 3 millió otthonba eljutó kódolt csatorna, amely felvásárolta a közvetítési jogokat, a mérkőzés megtekintéséért 49,95 dollárt kér előfizetőitől. A mérkőzés helyszínén, a New York-i Madison Square Gardenben 100 és 1500 dollár között lesznek majd a jegyárak, de a szervezők szerint a 19 ezer nézőt jelentő teltház ennek ellenére garantált. (MTI)