Vissza a tartalomjegyzékhez


Hogyan tovább Fradika

Az FTC nemzeti ügy, hiszen jövőre lesz száz éves - mondta Szabadi Béla, a Ferencváros elnökségének csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján. Ezután egy rövid időre átadta a szót Szívós Istvánnak, aki az újságírók előtt is megerősítette lemondását.
Szívós kilenc évig volt a Fradi ügyvezető elnöke, és elmondása szerint „a megújítás érdekében kínálta fel lemondását”. Mint elmondta 1998 októberében levelet írt Szabadi Béla államtitkárnak, melyben 1999. január elsejével felkínálja lemondását, hogy a továbbiakban a vízipólósok elnökeként tevékenykedjen. Az új elnököt az Egyesületi Tanács választja „7x7 nap” múlva a héten felállított jelölőbizottság javaslatai alapján. A hiányzó 500 millióról szóló kérdésekre válaszolva közölte, hogy a vizsgálati jegyzőkönyv alapján nem mutatható ki súlyos törvénysértés a klubnál.
Válaszát Torgyán József, a Fradi elnöke is megerősítette, majd kijelentette, hogy mivel az ügy több egyesületet is érint, nem kívánnak feleslegesen pereskedni. Így, ha a hiányzó pénzről nem is tud felvilágosítást adni, megígérheti, hogy személyesen veszi fel a kapcsolatot Berlusconi úrral, akit a Milannal együtt invitál Magyarországra.
Ezt követően Szabadi Béla, a klub elnökhelyettese, ismertette az elnökség közeljövőben várható intézkedéseit: 1999. január 1-én kölcsönös megegyezéssel távozik posztjáról Deák László ügyvezető elnökhelyettes; Torgyán József miniszter úr, az FTC elnöke és Szabadi Béla elnökhelyettes az utánpótlás kinevelése érdekében alapítványt hoznak létre; az elmaradt béreket és juttatásokat 1999. január 31-ig kifizetik; felülvizsgálják a sportolói szerződéseket, és a juttatásokat a teljesítménytől teszik függővé; továbbá a vezetés addig nem kap prémiumot, amíg nem mutat fel eredményeket. Ez utóbbi természetesen az ügyvezetésre vonatkozik, az elnök és helyettese társadalmi munkában végzik feladataikat. (Hetek)