Vissza a tartalomjegyzékhez


Gyermekét kitette a mínuszba

Egészséges újszülöttet találtak Budapesten a III. kerületi Varga István Szakközépiskola előtti parkban. A bokor alá rejtett síró kisfiúra egy kutyáját sétáltató járókelő lett figyelmes, aki miután magával vitte Juhász Gyula utcai lakására, értesítette a rendőrséget.


Marci az inkubátorban. Egészséges    Fotó: MTI

A gyermeket a mentők a Schöpf-Mérei kórházba szállították. Mint azt Seress Tóth Emőke, a kórház gazdasági igazgatója elmondta: a kisbaba hétfőn 14.40-kor érkezett meg a koraszülött-osztályra, ahol 48 órára inkubátorba került. A szükséges vizsgálatok elvégzése után megállapították, hogy a nővérek által Őszi Márton névre keresztelt újszülött teljesen egészséges. A kórház munkatársai értesítették a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Intézetet, valamint a Gyámhivatalt, így a kisfiú az anyakönyvezést követő 2-3 héten belül nevelőszülőkhöz fog kerülni. A rendőrség emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt nyomozást indított az ismeretlen anya ellen, aki valószínűleg közvetlenül a szülés után pólyába csavarta gyermeke meztelen testét, majd egyedül vagy segítséggel egy bokor alá rejtette.
A gyermek egyébként egészen biztos, hogy nem az Őszi Marci névvel kényszerül felnőni, mivel az örökbefogadás után maga a gyámhivatal is kéri, hogy múltjára nem utaló nevet adjanak a nevelőszülők a picinek. A kórházban és a médiák szerkesztőségénél több tucat család is érdeklődött az örökbefogadás módja felől. (Szobota Zoltán/Hetek)