Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Évvesztes aggastyán

A svájci Echallens városának 105 éves doyenje megkapta az értesítést, hogy készüljön az iskolapadba. A békés öregúr véletlenségből felkerült az idén iskolakötelessé váló nebulókat felsoroló számítógépes listára. Az intézmény részére tavasszal eljuttatott listát egy számítógépes kimutatás alapján készítették el, amely a születési dátumnak csak a két utolsó számát vette figyelembe. Mivel a százesztendős bácsi 1893-ban született, a számítógép csak a „93”-as számot jegyezte meg, amiből azt gondolták, hogy az illető személy 1993-ban született, és így az idén lett 5 éves. Ez a számítógépes baleset fordulhat majd szép számmal elő az ezredfordulón, amit már vizsgálnak a szakemberek. (Le Monde)


Mars a csokival

Úgy tűnik Martin Keys igen édesszájú, hiszen jelen pillanatban 1,5 millió darab (829 ezer dollár értékű) Mars csokoládé szelet ellopásával vádolják. A konkrét vád 8 teherautónyi rakomány eltulajdonítása, majd értékesítése. Valószínűleg ennek árából tudott 21 ezer fontért autót vásárolni és 52 ezer font készpénzt foglalóként letenni egy házra. „Ez a sztori a csokoládéról szól. A csokoládétolvajról. Csokoládé hegyekről”- mondta Simon Brand, a vádló. A gyanú árnyéka akkor esett Keysre, mikor egy teherautó leparkolt az áruraktár elé, és felfedezték, hogy az azon érkezett Mars szeletek legtöbbjének már a polcokon kéne lennie. (Reuters)


A Flinstone család Kubában élt?

Kubai barlangászok négy, kőből készült, ötezer éves hangszerre bukkantak. A Juventud Rebelde című lap jelentése szerint a két kereplőt, a fuvolát és a - jobb híján - hangládának nevezett eszközt a Karib-tengeri sziget őslakói készítették. A lap szerint a Közép-Amerikában eddig egyedülálló lelet előkerülésének színhelye a szigetország keleti részében lévő Cauto Cristo. Az 1997 szeptemberében meglelt négy kőkorszaki hangszert
- egyéb régészeti leletekkel együtt - Cauto Cristo múzeumában állítják ki - jelentette az AFP. (MTI)


Mustang Múzeum

Már csak Atlanta és Orlando állnak versenyben azért, hogy otthont adhassanak a Mustang Múzeumnak. Az 1995-ben elhatározott múzeum gyűjteménye azonban nem lovakból áll majd, hanem autókból, mindenekelőtt az egyik legsikeresebb amerikai gyártmány, a Ford Mustang fennmaradt példányaiból. Az intézmény várhatóan 30 millió dollárba fog kerülni. A Ford autógyár a maga részéről másfél millió dollárral járul hozzá a megépítéshez. A Ford Mustangok 1964-ben jelentek meg az utakon, s több mint 7 millió kelt el belőlük az évek során. (MTI)