Vissza a tartalomjegyzékhez


Malone kosarat ad a Jazznek

Karl Malone, az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Utah Jazz világhírű bedobója 13 évi játék után úgy döntött, hogy ideje csapatot változtatnia.

A tizenegyszeres All-Star-válogatott - aki ismét egy nagyszerű évet tudhat maga mögött - mérkőzésenkénti 27,0 pontos és 10,3 lepattanós átlagával - az 1997/98-as idény rájátszásában egymás után másodszor vezette csapatát egészen az NBA nagydöntőjéig, ahol a Jazz újra a Michael Jordan vezette Chicago Bulls-szal szemben maradt alul a hat találkozóig tartó párharcban.
„Lejátszottam az utolsó mérkőzésemet a Utahban, itt az ideje, hogy továbblépjek” - nyilatkozta egy rádiós showműsorban Malone, aki annak is hangot adott, hogy szívesen szerepelne a Los Angeles Lakers csapatában.
Az agresszív és rámenős játékáról közismert Malone-t az elmúlt két évben többen is kritizálták a döntők során elszalasztott lehetőségekért, ő viszont elégedetlenségét fejezte ki mind a Jazz tulajdonosával, Larry Millerrel, mind a Salt Lake City-i sajtóval szemben.
„Nem érzem, hogy tisztelnének a klubnál, így én sem tartozom hűséggel nekik. Szeretnék lehetőséget kapni arra, hogy a Lakersben folytassam pályafutásomat” - összegzett Malone. A többi már a tárgyalások kérdése. (Reuters)