Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Szétlőtték az ágyúsokat

Története során 73 éve nem kapott ki ekkora arányban otthonában az Arsenal labdarúgó csapata. Szerdán a legendás Highbury Stadionban 5 gólt kaptak a Chelsea ellen. A hétnek persze több vesztese is volt Angliában - mint például a Liverpool, és edzője, Roy Evans, valamint Michael Owen. Ez és egyéb érdekes események foglalkoztatták e héten az angol szurkolókat.


Michael Owen, a Liverpool „tinicsatára”. Sérülés miatt pihenni kényszerül     

Az Arsenal teljesen szétesetten játszott, s megérdemelten kapott ki ilyen arányban is, pedig a vendég Chelsea is kissé tartalékos volt.
Az Arsenal sztárjai, mint például Dennis Bergkamp nagyon gyengén muzsikáltak. Egyébként a holland játékoshoz kapcsolódó hír, hogy hamarosan pszichoterápián vesz majd részt, hogy legyőzze a repüléstől való félelmét, és el tudjon utazni csapatával Athénba, a Panathinaikosz elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.
A 29 éves Bergkamp közeli barátai repülőgép-szerencsétlenség áldozatai lettek, ő maga pedig 1994-ben, az Egyesült Államok-beli labdarúgó világbajnokságról, Dallasból Amszterdam felé utazván volt kénytelen átélni egy - később hamisnak bizonyult - bombariadó miatt elrendelt kényszerleszállást. Akkor döntötte el, hogy többet nem repül.
Ám csapatával most mégis repülni kényszerült a ligakupából, akárcsak a Liverpool, mely szintén otthon, s szintén megalázó módon kapott ki 3-1-re a taktikusan játszó Tottenhammel szemben.
A mérkőzés után Roy Evans, a vörös ördögök edzője lemondott.
- Nagyon kedves csapat számomra a Liverpool, és azt akarom, hogy ismét a legjobb legyen. Szomorú nap ez számomra - mondta a búcsúzó tréner.
A liverpooliak helyzetét tovább rontja, hogy az amúgy sem rövid hiányzó játékosok listájára felkerült Michael Owen neve is, a tinisztár ugyanis az elvesztett mérkőzés utolsó, szépítő találata után megsérült, s úgy tűnik hosszabb időre.
Végül pedig a Manchester United házatáján is történt egy említésre méltó esemény. Peter Schmeichel, a vörösök dán kapusa bejelentette, az idény végén megválik a csapattól.
- Nagyszerű karriert sikerült befutnom ennél a klubnál - nyilatkozta Schmeichel, akiről egyébként elterjedt, hogy Franciaországba, az Olympique Marseille-be, vagy a Monacóba igazol. Ám a dán elhárította a kérdést: „Nem volna szép tőlem, hogy míg a Manchester játékosa vagyok, addig új csapat után nézzek.”
Peter Schmeichellel tehát újabb veszteség érheti a Manchestert. Schmeichel ugyanis óriási részt vállalt a Manchester sikereiből a kilencvenes években, hasonlóan a francia Eric Cantonához. Cantona távozását is nehezen tudta átvészelni a legnépszerűbb angol klub, s megüresedett helyét azóta sem sikerült betölteni. Schmeichel távoztával Alex Ferguson menedzsernek megfelelő utód után kell majd néznie. Annyi biztos, hogy nem lesz könynyű dolga.