Vissza a tartalomjegyzékhez


Defektes Schumacher

Kedden megkezdődtek a Bridgestone gumik megismerésére kiírt tesztelések Szuzukában. Két nappal a Forma-1-es gyorsasági autós világbajnokság 1998-as idényének záró futama, a Japán Nagydíj után a vb-sorozatban érdekelt 11 csapatból 10 ott maradt a szigetországi pályán, hogy megismerhesse a jövőre egyedüli gumiszállító cég abroncsait.


Esteban Tuero, a Minardi-Ford versenyzőjének ütközése a japán Takagi Toranoszukéval a Szuzukai Japán Nagydíjon. A versenyt és a világbajnoki címet Mika Häkkinen nyerte     Fotó: MTI

A német Schumacher-testvérek - Michael (Ferrari) és Ralf (Williams) - kedden egyformán 54 kört tettek meg a szuzukai aszfalton, mivel vasárnap nem tudták befejezni a grand prix-versenyt. Michael Schumacher Ferrarija, akárcsak a hétvégén, most is defektet kapott. Ralf Schumacher viszont, aki a hét végén még a Jordan pilótája volt, ám most már a Williams istálló versenyzője, motorhiba miatt esett ki.
A Ferrari és a Williams idén Goodyear-gumikkal versenyzett, azonban az amerikai cég kivonult a Forma-1-ből, jövőre már csak a japán Bridgestone lesz a mezőny szállítója. A kétszeres világbajnok Michael Schumacher számára a tesztelés során csak a kerekek okoztak gondot, öccsének viszont a számára új Williamset és a Bridgestone-gumikat is meg kell még szoknia. „Nem tudok véleményt formálni se az autóról, se a gumikról. Mindenesetre óriási élmény egy ilyen nagy csapat kocsiját vezetni” - nyilatkozta a 23 éves Ralf Schumacher, akinek csapattársa jövőre a tengerentúli CART-sorozat kétszeres bajnoka, az olasz Alessandro Zanardi lesz.
A Williams idei két versenyzője távozott a csapattól: a tavalyi világbajnok kanadai Jacques Villeneuve az újonc BAR-hoz, a német Heinz-Harald Frentzen pedig a Jordanhez írt alá. (Reuters)