Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Repült a kígyó

A nyilvántartás szerint eggyel több utassal szállt le, mint fel egy New York és Düsseldorf között közlekedő repülőgép. A létszámgyarapodás oka egy kígyó volt. A hüllőt egy fiatal hölgy vette észre, amint a lábai között tekergett a padlón. A kínos helyzetet egy másik utas mentette meg: műanyag zsákba dugta a kígyót, méghozzá a biztonság kedvéért mindjárt kettőbe. A hüllő ezután a mellékhelyiségben folytatta repülőútját egészen a német landolásig, ahol „fogadására” kivonult a rendőrség is, szakértővel megerősítve. A mindössze 30 centiméteres állatról hamar kiderült, hogy ártalmatlan, s interkontinentális potyautazása végül egy állatkertben ért véget. Hogy miként és mikor került a repülőgépre a kígyó, nem tudni. (MTI)


A nagy kékség

Kékre akar festeni egy egész kisvárost négy helybéli norvég művész az ezredforduló köszöntése alkalmából. A város neve Sortland, és Norvégia északi részén fekszik a Vesteraalen-szigeteken. A művészi elképzelés szerint minden kék lenne 2000-re, a házak - templomostul -, a járdák, és még az utcák kövezete is. Nem lenne azonban minden „egyenkék”, a szín különböző árnyalataiban pompázna a település. Az ötletet lelkesen fogadta a város tanácsa, és úgy tűnik, a lakosság is pártolja, ám döntés még nem született. Sortland egyébként norvégul Fekete Földet jelent. A hír arról nem szólt, hogy a város netán nevében is kékké változtatná magát. (MTI)


Plafon a tanáron

A diákok nem igazán értették, hogy tanárnőjük miért „van fenn a plafonon”, azaz miért utasítja őket ordítva a tanterem elhagyására, hiszen nem csináltak semmi rosszat. Nem is velük volt a baj, hanem a plafonnal. Pár másodperccel azután, hogy a 26 diák - és utolsóként tanárnőjük - kiviharzott a teremből, leomlott 40 négyzetméternyi álmennyezet egy darabban. Mindez a dániai Aarhusban történt. A tanárnő óra közben észrevette, hogy megrepedt a plafon, mire felpattant, és görög kariatidaként saját kezűleg tartotta a - szerencsére - könnyűszerkezetes álmennyezetet, míg kiparancsolta az osztályt. Az esetnek szerencsére nem volt egyetlen sérültje sem. (MTI)


Többet erővel, mint ésszel

Többet erővel, mint ésszel - szólhat annak a bankrabló bandának a jelmondata, amely buldózerrel rontott egy belga bankba, de zsákmány nélkül távozott. A bejutás ugyan sikerült, ám a leomlott homlokzat miatt a széfet még a buldózerrel sem tudták fel-, illetve elemelni. A páncélszekrény kinyitásával sem boldogultak, így végül üres zsebbel, vagy zsákkal távoztak. A rendőrség a bank közelében akadt a buldózerre, és talált egy teherautót is. Mindkettő lopott, Franciaországból szerezték be a balga belga bankrablók. (MTI)