Vissza a tartalomjegyzékhez

KIS-KÁDI KATALIN
Ugyanaz és mégis más

A zalaegerszegiek számára már megszokott látvány, hogy a Városi Sportcsarnok és környéke 15 ezer négyzetméteren kiállítási területté alakul át. Ilyenkor nem a kék-fehér zászlót lobogtató drukkerek, hanem a város apraja-nagyja látogat el a csarnokba. A férfiakat már a csarnoképület előtti szabadtéri területen kiállított csillogó járművek megálítják. A gyermekeket pedig az épület mögött felállított állatkertből és játszóparkból nem lehet kicsalogatni. Ahogy belépünk a csarnokba, kozmetikai termékek illatfelhője vesz körül bennünket, a hölgyeket vásárlásra ingerelve - hiszen vásárban is vagyunk. Zalaegerszegen hetedik alkalommal került megrendezésre a Zalaegerszegi Őszi Vásár és AGRO-MIX Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás.
Az október 22-26. közötti rendezvényen 247 kiállító mutatta be áruját és szolgáltatását. A szakmai programokat a Zala Megyei Agrárkamara, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei FVM Hivatal, a Magyar Reklámszövetség és a Vásár Kft. közösen állította össze. A szakmai érdeklődők aktuális agrárgazdasági és élelmiszeripari témákról hallgathattak meg előadásokat a különtermekben. A vásár szervezői lehetőséget biztosítottak a tapasztalatcserére, kapcsolatok kiépítésére, ápolására, magyar és külföldi szakemberek között. Így kerülhetett sor a brit-magyar és a horvát-magyar üzletember-találkozóra. A szakmai programok alatt a közönség széles rétegeit szórakoztató műsorszámokkal várták. Énekesek, táncosok, humoristák teremtettek igazi vásári hangulatot.
A kürtős kalács illata, a portékákat kínáló árus hízelgő szavai, a lufiját diadalmasan cipelő gyermek mosolya, a színes kavalkád hosszú idő óta, vásárról vásárra visszatér. Közben azonban egyre többször csörrennek meg a mobiltelefonok, névjegykártyák cserélnek gazdát, számítógépen hívják le a kívánt adatokat, a cégek megadják internet címeiket is. Évről-évre minden egyre modernebb, a megszokott vásár mindig tartogat újdonságot is. (x)