Vissza a tartalomjegyzékhez

HÍRÖSSZEFOGLALÓ
Sampras ász akar lenni

Pete Sampras-nak, a férfi profi tenisz-világranglista amerikai éllovasának mindenképpen nyernie kell a németországi Stuttgartban zajló, 2,45 millió dollár összdíjazású, Eurocard Open elnevezésű tornán ahhoz, hogy riválisai ne veszélyeztessék év végi első helyét az ATP-rangsorban.
Ez a siker az idényzáró, hannoveri ATP-világbajnokság előtt Sampras számára különösen időszerű lenne, hiszen az amerikai teniszező önmagához képest feledhető teljesítményt nyújtott ebben az idényben.
A tavaly október végén az ATP-listán 140.-ként, ezen a héten már 5. helyen jegyzett amerikai Andre Agassinak is van esélye arra, hogy elvegye az elsőséget honfitársától. A jelenleg második Marcelo Riost, a harmadik Patrick Raftert és a negyedik Carlos Moyát sem szabad számításon kívül hagyni.
Sampras-nak egymás után ötször sikerült úgy zárnia az esztendőt, hogy az ATP-rangsor élén végzett. Ezzel holtversenyben csúcstartó a szintén amerikai Jimmy Connors-szal. Sampras célja, hogy túlszárnyalja ezt a rekordot.
- Nem várhatok arra, hogy a többiek veszítsenek. Célom elérése érdekében mindent megteszek. Nem számít az sem, hogy hetekig távol vagyok otthonomtól. Most már csak rajtam áll, hogy mit érhetek el - nyilatkozta Sampras Stuttgartban.
Sampras és a chilei Rios is sérülésekkel bajlódott az utóbbi hetekben: az amerikainak a hátával, a dél-amerikainak pedig a bal térdével vannak gondok. Az viszont már múlt hét végén eldőlt, hogy a spanyol Alex Corretja hatodikként kiharcolta magának az indulási jogot a hannoveri vébére.