Vissza a tartalomjegyzékhez


Gazza váltott

Paul Gascoigne, az angol válogatott és a Premier League-ben szereplő Middlesbrough középpályása hétfőn újra együtt edzett csapatával, miután 16 napot töltött egy rehabilitációs klinikán, ahol alkoholizmusát, idegi problémáit és depresszióját kezelték.
A zseniális cseleiről és fékezhetetlen indulatairól egyaránt ismert Gascoigne a visszatérését követő első edzés után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta, hogy bár ezentúl ismét részt vesz csapata gyakorlásain, egyelőre továbbra is kezelteti magát.
Bryan Robson, a Middlesbrough edzője szerint Gascoigne sokkal jobban mozgott és viselkedett a tréningen, mint a klinikára vonulását megelőzően. A középpályás leigazolását korábban szorgalmazó Robson úgy vélte, Gascoigne a jövő hét végén talán már ismét pályára léphet bajnoki találkozón. Számít Gascoigne játékára Glenn Hoddle szövetségi kapitány is, aki már többször nyilatkozta, hogy amennyiben a középpályás felhagy káros szenvedélyével, és megfelelő erőnléti állapotba kerül, újra helye lesz a válogatottban.
- Kiválóan érzem magam. Igyekeztem megőrizni erőnlétemet, és már nagyon várom, hogy újra játszhassak a Middlesbrough-ban. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a futballpályán kívüli világban is rendbe tegyem a dolgaimat - nyilatkozta Gascoigne, aki a klinika orvosai szerint keményen dolgozik azért, hogy kigyógyuljon alkoholizmusából. (MTI)