Vissza a tartalomjegyzékhez


Détári a vasutas

Détári Lajos tovább bővíti futball klubcsapatai amúgy sem rövid névsorát. Játszott már a Budapesti Honvéd, a német Eintracht Frankfurt, a görög Olympiakos Pireus, az olasz Bologna és az Ancona, a Ferencváros, a szintén olasz Genoa, a svájci Neuchatel Xamax és az osztrák Sankt Pölten mezében is, és sokáig úgy tűnt, Kínába, Sanghajba igazol.
Ám a kínai árvíz következtében a bajnokság nyitányát decemberre halasztották, így a kieső két hónapot (hat bajnoki meccset) a középpályás a magyar elsőosztályban tölti el, a kieséstől menekülő BVSC-Zugló színében. Egyébként érdeklődött iránta a Siófok, a Videoton és a III. kerület. Mellesleg ez a négy csapat (a Haladással kiegészítve) zárja a Profiliga táblázatát…
Détári helyzetét megkönnyíti, hogy jó erőnléti állapotban van, hiszen nyár óta a Fradiban edzett, illetve annak öregfiú csapatában pályára is lépett. Játékjoga pedig még az osztrák Sankt Pöltennél van, ám a vasutas gárda hamarosan ezt is megszerzi, és a hétvégén már pályára is léphet. (Hetek)