Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
A BSkyB nem igazolna játékosokat

A British Sky Broadcasting szerdán bejelentette, hogy a médiában megjelentekkel ellentétben nem tervezi azt, hogy beleszól a Manchester United labdarúgócsapatának jövőbeli átigazolási ügyeibe.


Martin Keown, az Arsenal játékosa Temuri Ketsbaia, a Newcastle játékosa mellett elfejeli a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság mérkőzésén a londoni Highbury stadionban. Az Arsenal 3-0-ra győzött.     Fotó: MTI

A BSkyB-nek nem érdeke, hogy megakadályozza a Manchester Unitedet a sikeres szereplésben sem most, sem a „hatalomátvételt” követően. A United elnöksége fogja kimondani a döntő szót - reagált a médiacég szóvivője a brit lapokban megjelent híresztelésekre.
A Rupert Murdoch médiacézár tulajdonában lévő BskyB 1 milliárd dollárt ajánlott a patinás manchesteri klubért, mely összeget a klub elnöksége is elfogadott. A tulajdonosváltásra ezidáig azonban mégsem kerülhetett sor, mivel a BSkyB rendelkezik a Carling Premiership közvetítési jogaival, és a monopóliumellenes bizottság még vizsgálja, hogy sor kerülhet-e egyáltalán a tranzakcióra.
Közben javában zajlanak a Premier Liga küzdelmei. Legutóbb például két nagyszerű rangadónak lehetettek tanúi a szurkolók, hiszen az Arsenal
3-0-ra legyűrte a sztárokkal teletűzdelt, Ruud Gullit által irányított Newcastle Unitedet. Az Ágyúsok, úgy tűnik, nagyszerűen állják a sarat a nehezebb meccseken, hiszen nem is olyan régen hasonló arányban verték el a Manchester Unitedet is. Ám a vörös ördögök mégis előttük vannak a tabellán, másodikak, sőt még kevesebb meccset is játszottak.
A másik rangadó, a Liver-pool-Chelsea volt, mely 1-1-re végződött, a gólokat Jamie Redknapp szabadrúgásból, illetve Pierluigi Casiraghi lőtte.
A bajnokságot nem kis meglepetésre az Aston Villa vezeti fölényesen, a Man United csak hat pont hátránnyal követi őket, igaz, eggyel kevesebb meccset játszott, a bajnokesélyes Chelsea elleni összecsapásra később kerül sor.

A bajnokság állása:

1. Aston Villa 20
2. Manchester United 14
3. Arsenal 13
4. Middlesborough 12
5. Liverpool 12
6. Chelsea 12
7. Derby County 12
8. Wimbledon 12
9. West Ham United 12
10. Newcastle United 11
11. Leeds United 11
12. Tottenham Hotspur 11
13. Charlton Athletic 10
14. Everton 10
15. Sheffield Wednesday 9
16. Leicester City 9
17. Blackburn Rovers 8
18. Nottingham Forest 7
19. Coventry City 5
20. Southampton 1