Vissza a tartalomjegyzékhez


Viták az NBA-ben

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő csapatok kosárlabdázói az edzőtáborokba vonulás tervezett időpontjában gyülekeztek a sportcsarnokok előtt, hogy elmondják véleményüket a köztük és a klubtulajdonosok között kialakult bérvitáról.

Patrick Ewing, a játékosok szakszervezetének elnöke a New York Knicks edzőtáborának parkolójában elmondta: ő és csapattársai játszani szeretnének.
Szeretnénk mindenkivel tudatni, hogy mi, játékosok, azt akarjuk, hogy az idei bajnokság a tervezett időben elkezdődjön - fogalmazott a Knicks centere.
A sportolók tizennégy helyszínen próbálták a közvéleményt maguk mellé állítani.
Steve Kerr, a Chicago Bulls idén szabadügynökké vált bedobója szerint a kosarasok egy hatalmas PR gépezet ellen harcolnak.
Nem várok el senkitől együttérzést velünk kapcsolatban. A tény az, hogy négyszáz profi kosárlabdázó egy több milliárd dolláros szórakoztatóipar alkalmazottja. Semmi okot nem látok arra, hogy ne követelhetnénk a nekünk járó fizetést, miközben az NBA-ban dolgozó emberek belőlünk élnek, és ezért ők ugyanúgy fizetést kapnak - vélekedett Kerr.
A liga a játékosokkal folytatott egyeztető tárgyalások megrekedése miatt korábban 24 bemutató mérkőzést törölt az előzetes programból, majd - magyar idő szerint hétfőn éjszaka - bejelentette, hogy lefújják a 90 találkozóból álló hagyományos NBA-előidényt is.
Egyelőre kevés az esély a megegyezésre, mert a ligában szereplő csapatok tulajdonosai továbbra is kitartanak amellett, hogy fizetési plafont kell felállítani a sztárjátékosok csúcskereseteinek megfékezésére. (MTI)