Vissza a tartalomjegyzékhez


Agassi megint a legjobb akar lenni

Régen volt már, hogy az amerikai Andre Agassi a világ első számú férfi teniszezőjének számított, de a 28 éves sportoló ismét esélyesnek tartja magát arra, hogy a legjobb legyen. „Ez volt az első olyan hét, amikor elkezdtem érezni, hogy megint a legjobb lehetek. Végre ismét elég agresszív teniszt tudtam játszani, ami a korábbi sikereimnek is kulcsa volt” - nyilatkozta Agassi, miután a Grand Slam-kupa döntőjében szoros különbségű vereséget szenvedett a világranglista jelenlegi harmadik helyezettjétől, a chilei Marcelo Riostól.
Agassi a müncheni versenyen a francia Cedric Pioline ellen 34 perc alatt elért sima 6:0, 6:0-ás győzelmével - mely az 1990 óta évente megrendezett torna eddigi leggyorsabban véget ért mérkőzésén született - kezdte meg sikersorozatát. Az amerikai teniszcsillag a következő körben az idei Austral Open győztesét, Petr Kordát búcsúztatta, majd az elődöntőben legyőzte a szlovák Karol Kucerát is.
„Nem kérdéses, hogy nagyon jól játszottam Kucera ellen, az öt játszmában elért győzelemmel visszavágtam a múlt hónapi US Openen elszenvedett vereségért” - mondta az ATP-világranglista 8. helyén álló Agassi, aki az év elején a lista 140. helyéről kezdte meg az újbóli felzárkózást a világ élvonalához.
A Kucera elleni, 4 órán át tartó mérkőzés sokat kivett az egykori világelsőből, és így fizikailag nem bírta a Rios elleni finálét.
„Az erőnlétem nem volt megfelelő a döntőben, de mindent megpróbáltam megtenni a győzelemért. Végre újra élvezem a teniszezést, és ezen a héten nagyon jó formában játszottam” - értékelte teljesítményét Agassi. (MTI)