Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-HÍRÖSSZEFOGLALÓ
Aktualizálódó MTV

Horváth Lóránt, az MTV ügyvezető elnöke felmentette Rudi Zoltánt a hírfőszerkesztői és Híradó-főszerkesztői teendői alól. Feledy Péter alelnök pedig felmentette Szombathy Pált, A Hét főszerkesztőjét. A hírek szerint a Híradó-főszerkesztői poszt várományosa Bocskay Zsolt, aki eddig a - házon belül Fidesz „hídfőállásnak” tartott - Aktuálisnál dolgozott. A Hét című műsor vezetésére az ugyancsak az Aktuálisnál dolgozó Bethlen János kérték fel.
Havas Henrik műsorvezető szerdán a Napkeltében bejelentette, hogy Forró Tamást Feledy Péter alelnök indoklás nélkül letiltotta a képernyőről. Egyes vélemények szerint ennek az az oka, hogy Forró a kiadója a Világgazdaság nevű újságnak, amely a hét elején megszellőztette, hogy Simics-ka Lajos APEH-elnök feleségét felvették tanácsadónak az állami tulajdonú Szerencsejáték Rt.-hez. A HVG információi szerint bizonytalan a Napkelte sorsa, mivel a műsort készítő cég szerződése a közeljövőben lejár. A hetilap úgy tudja: egyes kormánypártokhoz közelálló személyek le akarják állíttatni a műsort. Egyébként ez az egyetlen produkció a Magyar Televízióban, amely megelőzi a közelmúltban indult kereskedelmi televíziók hasonló időszakban játszott konkurens műsorait.
Feledy Péter - a távirati irodának adott - tájékoztatása szerint a TV Híradó vezetését - átmeneti jelleggel - Siklós András szerkesztőségvezető látja el, míg A Hét irányításával, ugyancsak ideiglenesen, Császár Nagy Lászlót bízta meg. Feledy Péter a személyi döntések hátteréről nem kívánt nyilatkozni a hírügynökségnek. A hírműsorok főszerkesztősége és az információs műsorok főszerkesztősége - a tervek szerint a közeljövőben - egyesül, de ez a szervezeti átalakulás nem feltétlenül jár együtt további személycserékkel - mondta az alelnök.