Vissza a tartalomjegyzékhez


Visszatér a fenegyerek

Miközben a nevadai állami sportbizottságtól versenyzői engedélyének visszaadását várja, Mike Tyson, egykori profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok október 19-én testi sértés vádjával is bíróság elé kell álljon, és ez utóbbi ügy ítélete kihatással lehet a másik kérdésben születendő határozatra is.

Az amerikai ökölvívó felfüggesztésének megszüntetéséről dönteni hivatott nevadai bizottsági tagok közül ketten külön kifejezték igényüket, hogy a bokszengedélyre vonatkozó - és a minap szombatról későbbi időpontra halasztott - tárgyalás előtt megismerjék a tettlegességi ügy részleteit is.
Október 19-én kerül sor arra, hogy az augusztus 31-i közlekedési incidense történéseiről Tyson számot adjon. Paul Kemp, a bokszoló képviselője azt még nem árulta el, hogy védence számára esküdtbírósági tárgyalásért fog-e folyamodni, avagy azért, hogy a Maryland állambeli Rockville kerületi bírója előtt folyjon le a per. Mindenesetre az egykori nehézsúlyú világbajnokot az 50 éves Richard Hardick azzal vádolja, hogy miután a csúcsforgalomban autójával belerohant a Tyson felesége által vezetett Mercedesbe, a férj dühében ágyékon rúgta őt. Útitársa, a 62 esztendős Abmielec Saucedo pedig egy (állítólag az arcára mért erős ökölcsapást) nehezményez.
A két fél ügyvédei már túlvannak egy sikertelen, peren kívüli egyeztetésen. Ugyanakkor Tyson helyzetét súlyosbítja, hogy ha sikerül is megegyezniük, attól még a marylandi ügyészség hivatalból eljárást kezdeményezhet a bokszoló ellen. „Az ügy kifejlete sokkal nagyobb hatással lehet védencem életére, mintsem csupán a versenyzői engedélyének visszaadása. Itt most a szabadságáról van szó” - fogalmazott Jeff Wald, Tyson tanácsadója, utalva arra, hogy az annak idején nemi erőszakért elítélt sportolót csak próbaidőre engedték ki indianai börtönéből. (Reuters)