Vissza a tartalomjegyzékhez


Bajnokok bajnoksága

Idén ötödik alkalommal rendezi meg Balatonfüreden a Hajó Magazin a Bajnokok bajnoksága elnevezésű vitorlásversenyt, amelyen a különböző hajóosztályok idei győztesei Sudár Regatta hajóosztályban versenyezhetnek egymással.

Az elmúlt négy évben ezen a viadalon, amely a Tízek bajnokságának a felelevenítése, mindig erős, ismert nevekből álló mezőny gyűlt össze. Az idei versenyen többek között részt vesz Detre Szabolcs (ebben az évben a Yacht osztályban remekelt), Eszes Tamás (Laser), Tenke Tibor (Csillaghajó), Szilvássy Attila (Finn hajóosztály), Wossala György (Soling), valamint Majthényi Szabolcs, a Repülőhollandi világ- és Európa-bajnoka.
A szervezők meghívták Fa Nándor óceán-vitorlázót is, aki így szintén az indulók között lesz. A verseny első helyezettje egy évig viselheti a Bajnokok Bajnoka címet, és őrizheti a közel kétszáz éves ezüst vándorkupát.
A verseny eddigi győztesei: Litkey Farkas (1994), Cittel Lajos (1995), Tuss Miklós (1996) és Majthényi Zsombor (1997). Az idei viadal szombaton 10 órakor a selejtezővel kezdődik, a döntő futamokra pedig vasárnap 9 órától kerül sor. (MTI)