Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Botrányban úszva

Az utóbbi időben egyre több botrány jellemzi a magyar úszósportot. Tavasszal a Czene-Rózsa-Zubor-féle konfliktustól volt hangos a sajtó, jelenleg pedig a Kovács Ágnes kontra Kiss László ügyről lehet elég sokat hallani. A legújabb fejlemények alapján azonban úgy tűnik, ez az ügy békésebben fog megoldódni, mint ahogy néhány férfi úszó esetében történt.


Kovács Ágnes kitüntetést vesz át Göncz Árpádtól. Kiss László (balra) mellette áll    Fotó: MTI

A békemegállapodás elég hamar megszületett, a felek ugyanis szerdán megegyeztek. Úgy tűnik, a magyar úszósport jelenlegi elsőszámú versenyzője, Kovács Ágnes továbbra is Kiss Lászlóval edz.
„A Kovács család és a kislány kész arra, hogy a jövőben is együtt dolgozzék Kiss Lászlóval” - jelentette be Gyárfás Tamás, a magyar úszósport vezetője. A békekötésen részt vett még Schmitt Pál is, a MOB elnöke, aki szerint a konfliktus a klubon belül felborult szerepek miatt jött létre.
Az ügy ezzel azért még nem ért teljesen véget, főleg, mivel a Kovács családnak is vannak még fenntartásai. Az úszónő édesanyja, Kovácsné Benkei Mária szerint még sok a tisztázni való. Emellett azonban biztos, hogy Kovács Ágnes nem utazik el a novemberben esedékes ausztráliai edzőtáborba, és még kérdéses, hogy mikor fog visszatérni.
Mindenesetre az edző, Kiss László elégedett volt a tíz percig tartó megbeszéléssel. Szerinte Gyárfás Tamásnak köszönhetően a Bp. Spartacus úszó-szakosztályának nem lesznek nehézségei, szakmai részről pedig ő és versenyzője mindent meg fognak tenni.