Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Az oroszok bevették Madridot

Akárcsak az első fordulóban, ezúttal is voltak meglepetések a Labdarúgó Bajnokok Ligájában. A forduló rangadóját a Manchester United játszotta Münchenben a Bayern ellen. Az eredmény 2-2 lett, a gólokat a hazaiaknál mindkétszer a brazil Giovanne Elber, az angoloknál a trinidadi Dwight Yorke és az angol Paul Scholes szerezte. A döntetlen egyébként azt is jelenti, hogy a bajorok továbbjutási esélyei nagyon lecsökkentek, hiszen két hete a dán Bröndbytől már egyszer kikaptak.

„Jól játszottunk, ám rengeteg helyzetet hagytunk ki, ami komoly probléma” - mondta Otthmar Hitzfield, a német tréner, aki már a Borussia Dortmunddal megnyerte ezt a sorozatot. „Még nincs itt a végzet, habár csoportelsőségre szinte már nincs esélyünk” - tette hozzá.
A vendég vörösök nem voltak ennyire szomorúak, igaz, hogy még nem nyertek, de még nem is vesztettek a Bajnokok Ligája idei sorozatában.
„A csapat jó volt. Miután bekaptuk az első gólt, elkezdtünk támadni, nagyszerűen játszottunk a második félidő elején. Nem hibáztatom kapusunkat, Schmei-chelt. Nagyszerűen védett, még akkor is, hogyha hibázott a második gólnál” - nyilatkozta Alex Ferguson, az MU skót menedzsere.
A játéknap másik slágermeccse az Ajax Amszterdam-FC Porto összecsapás volt. Ezt a meccset végül a hollandok nyerték, igaz, a 2-1 simább is lehetett volna, ha a védelem kicsit összeszedettebb. Ám az Ajax nemcsak az eredményben volt különb ellenfelénél, hanem kulturáltságában is. A portugálok ugyanis 0-0-ás állásnál minden eszközt bevetettek az idő elhúzása érdekében. Eredménytelenül. „Lesz ez még jobb is. Ebből a vereségből pedig nem fogunk drámát csinálni. Sok meccs van még hátra, a helyzet még változhat” - vélekedett Fernando Santos, a Porto edzője. Ajaxos kollégája, a dán Morten Olsen meglehetősen boldog volt:
„Szemmel láthatóan viszszatért az önbizalmunk, és jó kis meccset játszottunk” - örvendezett a dán szakvezető, akit az utóbbi időben sokat kritizált a helyi sajtó.
Végül pedig röviden a többi érdekes meccsről. A két olasz, a Juventus és az Internazionale továbbra is mélyponton volt, mivelhogy a csapat gerince még nincs nagy formában. A Juve ikszelt a Rosenborg ellen, az Inter szerencsés győzelmet aratott az osztrák Sturm Graz ellen. A forduló meglepetése a Szpartak Moszkva volt, az oroszok 2-1-re legyőzték a címvédő spanyol Real Madridot. A másik két spanyol közül a Barcelona győzött a Bröndby ellen, míg az Athletic Bilbao ikszelt a Galatasaray ellenében.