Vissza a tartalomjegyzékhez


Hat francia az All Star csapatban

A nyári labdarúgó - világbajnokságon aranyérmet szerzett francia válogatottból hat játékos is bekerült az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által szerdán nyilvánosságra hozott All Star csapatba, amit az UEFA a vébén szerepelt labdarúgók teljesítményei alapján állított össze. Az elődöntős holland együttesből három, míg a harmadik helyen végzett horvát csapatból és az angol válogatottból egy-egy játékost választottak be a legjobb tizenegybe.
Az All Star együttes névsorát azon a háromnapos konferencián állították öszsze, amelyet az UEFA a világbajnoki visszatekintés és értékelés jegyében tartott a németországi Frankfurtban. A tanácskozáson részt vett 50 európai ország labdarúgó válogatottjának szövetségi kapitánya. Megválasztották az év legjobb szövetségi kapitányát is: a címet a világbajnok francia válogatott szakvezetőjének, Aimé Jacquet-nek ítélték oda a horvát Miroslav Blazevic előtt.
A franciaországi világbajnokságon történteket elemezve az edzők egyhangúlag azon az állásponton voltak, hogy az elkövetkező világ - és Európa- bajnokságokon professzionális játékvezetőkre van szükség. A szövetségi kapitányok a továbbjutást eldöntő aranygólszabály megváltoztatását is javasolják.

Az All Star együttes összeállítása:
Van der Sar (holland) -
Desailly (francia), Thuram (francia), Blanc (francia), F. de Boer (holland) -
Deschamps (francia), Petit (francia), Davids (holland), Zidane (francia) -
Owen (angol), Suker (horvát).

A cserecsapat:
Schmeichel (dán) -
Lizarazu (francia), Campbell (angol), Hierro (spanyol), Maldini (olasz) -
R. de Boer (holland), Jarni (horvát), Beckham (angol), Boban (horvát) -
Vieri (olasz), Bergkamp (holland).

(MTI)