Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Ebcsont beforr

Leugrott gazdája ágyáról és lábát törte Hooch, az ausztrál szuperkutya, „aki” főképp arról híres, hogy rendszeresen ugrik ejtőernyővel, és búvárkodik is. A hétéves keverék nőstény kutya „karrierjének” ezzel alighanem befellegzett - ismerte el a gazdi, Sean Herbert. Hooch a baleset előtti időkből nem akármilyen teljesítménnyel büszkélkedhet: 53 alkalommal ugrott ki repülőgépből 3600 méteres magasságból úgy, hogy oda volt szíjazva a gazda ejtőernyőjéhez. (Az ágy félméteres magassága ugyanakkor kifogott rajta.) A szupereb búvárkodott is: külön a részére készült búváröltönyben, afféle „békakutyaként”, oxigénpalackkal 14 alkalommal merült a víz alá. Sean Herbert szükségesnek tartja hangsúlyozni, hogy a kutyát egyetlen alkalommal sem kényszerítették alámerülésre. „Utánam ugrott a vízbe, és megpróbált a víz alatt is követni engem. Mi mást tehettem, mint hogy búvárruhát szabattam neki” - magyarázkodott, hozzátéve, hogy négylábú kísérőjének negyed óra elteltével általában elege lett a vízből, és kidugta a fejét a habokból. (MTI)


Tuti tipp

Úgy tűnik a versenypálya nem minden ló számára terem babérokat. Miután egyhuzamban 85 versenyt vesztett el, Zippy Chippy-t, a hét éves telivért egyszerűen kizárták a Finger Lakes-i versenypályáról. „Mindez a fogadók érdekében történik” - nyilatkozta Rick Coyne, a helyi lovasegylet vezetője. „A probléma az, hogy bár mindenki tisztában van vele, hogy ismét veszíteni fog, csak azért is rá fogadnak. Ez egyenesen személyi kultusz. Mi több, az utóbbi időben már ki sem jön az indítóboxból. Nem arról van szó, hogy lassú, hanem a füle botját sem mozgatja. Csak áll, és bámulja a többi lovat, majd hirtelen elindul, mikor kedve tartja. A fogadók nincsenek virágos kedvükben, mikor látják, hogy a többi ló már a pálya felén is túljutott.” Elrettentésül legutóbb 60 napi elzárásra ítélték, a dolgokat átgondolandó. Eredménytelenül. A ló tulajdonosa és edzője szerint Zippy Chippy akkor a legboldogabb, ha futhat, és más nem számít. (Nando Times)


Orrszarvú betörők

Éhes nagyvadak törtek be Kelet-Indiában több falu konyháiba: elefántok és orrszarvúk. A szokatlan jelenség oka, hogy a 430 négyzetkilométernyi Kaziranga Nemzeti Parkot szinte teljesen elöntötte a Brahmaputra folyó árvize, és a mintegy ötezer éhező nagyvad elindult táplálékot keresni. (Az igazgatóság szerint már csak néhány száz nagyvad van a park területén). Ami a betörőket illeti, egy rémült szemtanú és kárvallott elmondása szerint mindent megettek, amit a konyhákban találtak: zöldséget, gyümölcsöt, és még a sört is megitták. Arról nem szóltak a jelentések, hogy vajon az emberekkel meggyűlt-e az állatok baja, vagy hogy netán megsérült-e valaki a találkozások alkalmával. A Kaziranga Nemzeti Park egyébként a kipusztulás fenyegette egyszarvú orrszarvú egyik utolsó menedéke a világon. (MTI)


„Hosszútávú” dobolás

Az időeredményt tekintve a távdobolás világrekordját állította fel a csehországi Hradec Kralovében egy ütős: Miroslav Kusnir, aki két napon át egyvégtében játszott ütős hangszerein. A 28 éves bajnok még a lakás hagyományosan legkisebb helyiségében sem hagyta abba a dobolást. A rekordkísérlet egész ideje alatt orvosi megfigyelés alatt állt, befejeztével pedig alapos kivizsgálás céljából kórházba vonult - jelentették a hírügynökségek a cseh távirati irodára hivatkozva. Az nem szerepelt a hírekben, hogy pontosan hány óra hány perc az új „hosszútávú” dobolási rekord, sem az, hogy a távot tekintve milyen messzire hallatszott el. (MTI)