Vissza a tartalomjegyzékhez


Shearer mégis megy

Az angol élvonalban jelenleg éllovas Aston Villa labdarúgócsapata 27 millió dolláros rekord vételi ajánlattal próbálta meg rávenni a rivális Newcastle Unitedet arra, hogy az - eredeti szándéka ellenére - mégis váljon meg legértékesebb játékosától, Alan Shearertől.
Bár a Newcastle vezetői kedden kijelentették, hogy nem hajlandóak eladni az angol válogatott csatárt, John Gregory, az Aston Villa menedzsere puhatolózó tárgyalásokat folytatott Ruud Gullittal, a vetélytárs együttes nemrégiben kinevezett holland vezetőedzőjével. A vásárlási szándékkal jelentkező birminghami vezető annak tudatában próbálta meggyőzni kollégáját, és egyúttal megelőzni a korábbi gólkirályért szintén bejelentkező európai nagy csapatokat, hogy a hírek szerint Shearer - Kenny Dalglish edző kispadról való távozása óta - elbizonytalanodott a Newcastle-ban maradását illetően.
Az Aston Villának Dwight Yorke, Szavo Milosevics és David Unsworth eladása után még úgy is nagy összeg - 33,65 millió dollár - áll rendelkezésre a számláján, hogy a múlt héten 11,36 millió dollárt fizetett a Middlesbrough-nak a válogatott Paul Mersonért. (Reuters)