Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Real iskola

Két, döntőnek is beillő mérkőzéssel kezdődött el a Bajnokok Ligája idei kiírása. A C-csoportban az olasz Internazionale a spanyol Real Madrid otthonába látogatott. Hierro 79. percben szerzett büntetőjéből, és a holland Clarence Seedorf 90. percbeli találatával 2-0-ra győzött a címvédő királyi gárda.


Ronaldo és Roberto Carlos egymással szemben. Az ész a fontos nem a haj   Fotó: MTI

A rangadó eleve meglepően indult. Luigi Simoni, az olaszok mestere kihagyta a kezdőcsapatból Roberto Baggiót, a francia világbajnokot, Youri Djorkaeffet és a hétvégi bajnokin két gólt szerző Nicola Ventolát. Utólag ez az edző hibájának minősíthető.
„Örömmel vettem észre, hogy Baggio és Djorkaeff nem lépett pályára. Pedig ők remekül irányítják az Inter támadását. Szerencsére most mi nem láthattuk őket” - mondta Guus Hiddink a Real új holland mestere.
A mérkőzésen pályára lépett az Inter sztárja, Ronaldo is, ám ez alkalommal nem nyújtott valami óriásit.
„Ronaldo nem a legjobb formájában játszott, kénytelen voltam lecserélni” - magyarázkodott Simoni mester.
A játéknap legjobb mérkőzése egyértelműen a Manchester United-Barcelona összecsapás volt az Old Trafford stadionban. Ezen a mecscsen minden volt, ami egy jó meccshez kell. Szép gólok, tizenegyes, piros lap, szabadrúgás-gól. Ezek után az eredmény se lehetett más mint döntetlen. A 3-3-as eredményhez azért az is hozzátartozik, hogy a hazai vörösök némileg meggyőzőbbek voltak, s így értékes győzelmet szalasztottak el. Alex Ferguson, a United skót mestere nem is volt elégedett az eredménnyel: „Emiatt a döntetlen miatt a csoportból való továbbjutásunk mindig fenyegetve lesz” - fogalmazott Ferguson, aki a bíróra is kitért: „A játékvezető nagyon gyengén tevékenykedett.”
Ferguson kollegája, a holland Louis Van Gaal elégedett volt csapata teljesítményével. Alighanem jogosan, hiszen 0-2-es félidő után idegenben bravúr az egyenlítés. „Nagy elánnal és lelkesedéssel játszottunk. Azt gondolom, hogy ha előbb kezdünk el támadni, akkor akár nyerhettünk volna. Ellenfelünk a végére nagyon elfáradt” - vélekedett a Barca trénere.
Végül pedig röviden a többi meccsről:
A kupanap legnagyobb meglepetését a dán Bröndby okozta, miután legyőzte a német Bayern Münchent, aki két hét múlva a Manchester ellen vigasztalódhat. Rendkívül rosszul kezdte idei Bajnokok Ligája szereplését az olasz Juventus, otthon kellett pontot mentenie a török Galatasaray ellen. Szintén szomorkodhat az angol bajnok, az Arsenal, miután Lensben, az utolsó percben kapott góljával a győztesnek járó egymillió frankot bukta el, a döntetlenért az összeg felét kapják csak meg az UEFA-tól.


Eredmények:

A-csoport:
Olimpiakosz (görög) - Porto (portugál) 2-2
Croatia (horvát) - Ajax (holland) 0-0

B-csoport:
Athletic Bilbao (spanyol) - Rosenborg (norvég) 1-1
Juventus (olasz) - Galatasaray (török) 2-2

C-csoport:
Real Madrid (spanyol) - Internazionale (olasz) 2-0
Sturm Graz (osztrák) - Szpartak Moszkva (orosz) 0-2

D-csoport:
Manchester United (angol) - FC Barcelona (spanyol) 3-3
Bröndby (dán) - Bayern München (német) 2-1

E-csoport:
RC Lens (francia) - Arsenal (angol) 1-1
Panathinaikosz (görög) - Dinamo Kiev (ukrán) 2-1

F-csoport:
Kaiserslautern (német) - Benfica (portugál) 1-0
PSV Eindhoven (holland) - HJK Helsinki (finn) 2-1