Vissza a tartalomjegyzékhez


A nemzetbiztonsági bizottság meghallgatná Orbánt

A megfigyelési ügy és az Aranykéz utcai robbantás egyik áldozatának, Boross Tamásnak halála előtt a rendőrségen filmfelvételen elmondott vallomása szerepelt a nemzetbiztonsági bizottság napirendjén, melyre Kiss Ernőt, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjét hívta meg a bizottság elnöke.
A dandártábornokot zárt ajtók mögött három és fél órán keresztül hallgatták meg. Az erről szóló és a sajtóhoz eljuttatott nyilatkozatot a bizottság tagjai egyhangúlag elfogadták. Eszerint sem törvényes, sem törvénytelen megfigyelést nem végzett a Központi Bűnüldözési Igazgatóság. Keleti György az ülést követően elmondta: a bizottság elhatározta Orbán Viktor miniszterelnök meghallgatását. Kiss Ernő csak a KBI vonatkozásában tudott nyilatkozni, azonban Mikes Éva, a bizottság fideszes alelnöke szerint a miniszterelnök az ügyről sokkal átfogóbb ismeretekkel rendelkezik.
A Népszava információi szerint a bizottság tagjait megrázta az a videofelvétel, ami Boross Tamás rendőrség előtt tett vallomásáról készült. Boross a robbantásos merényletek hátteréről az alvilág és köztisztviselők összefonódásáról beszélt konkrét neveket is említve. (MTI-Hetek)