Vissza a tartalomjegyzékhez


Schumival erősít a Williams

Ralf Schumacher és Eddie Jordan szerdán megállapodott arról, hogy a német pilóta az idény végén szabadon átigazolhat egy másik csapathoz. A Forma-1-es gyorsasági autós világbajnokságban szereplő Jordan-Mugen-Honda csapat ír tulajdonosa korábban megakadályozta, hogy 23 éves német versenyzője a Williams csapathoz írjon alá szerződést.
Eddie Jordan Bernie Ecclestone-nak, a Forma-1-es vb-sorozat főnökének közbenjárására változtatta meg korábbi, tiltakozó álláspontját. Az ifjabbik Schumachert 1999-ig kötötte szerződése a Jordanhoz. Ralf Schumacher bíróság elé készült vinni a vitás ügyet, de a csapatvezető szerdai döntése megakadályozta ezt a lépést. „A felek megállapodtak abban, hogy a mostani egyezség részleteit nem hozzák nyilvánosságra. Ebből adódóan az ügy rendezése kapcsán nem lesz semmiféle további tájékoztatás” - állt a Jordan-istálló által kiadott közleményben.
Willy Weber, a Schumacher-fivérek menedzsere annyit elárult, hogy Ralf kétéves szerződést készül aláírni a Williams-csapat vezetőjével, Frank Williamsszel. Valószínűsíthető, hogy a 23 esztendős pilóta a hétvégi Olasz Nagydíjon jelenti be a jövőjére vonatkozó döntését.
A Williams-istállóhoz igazol Alessandro Zanardi, aki tavaly és az idén is megnyerte a tengerentúli CART-sorozatot. A PPG-kupa győztesének csapattársa a jelek szerint Ralf Schumacher lesz. A Williamstől távozó kanadai Jacques Villeneuve jövőre az újonc BAR-nél versenyez majd. Az idén ugyancsak williamses német Heinz-Harald Frentzen pedig feltehetően a Jordannél folytatja pályafutását. (MTI)