Vissza a tartalomjegyzékhez


Golyóstoll óriásoknak

Tizennégy méter hosszú golyóstollat „farigcsált” Anton Glozbach a németországi Fuldában. A fából készült írószerszám 2,78 méter vastag, belsejében végig is lehet menni, a végében pedig valódi golyostollbetét van. „Ír, csak nem áll kézre” - mondta a szerszám Guinness Rekordok Könyvébe kívánkozó gazdája a német DPA hírügynökség tudósítójának.
Glozbach - aki mesterségére nézve kádár - eredetileg csupán gyűjtötte a szokványos méretű golyóstollakat, de aztán rájött, hogy ezen az egyszerű úton aligha juthat a rekordok könyvébe, mert például egy frankfurti hölgy már több mint százezer golyósirónt gyűjtött össze. „Igaz, hogy nem egyenként szedte össze, hanem gyűjteményeket vásárolt fel. Mi meg elkérjük a tulajdonostól a tollat, amelyre szükségünk van, esetleg néha kárpótoljuk másik tollal” - mondta lekicsinylően Glozbach.
A gyűjtemény legértékesebb darabja egy márványnyal és arannyal kirakott írószerszám, de még ez sem hozta meg a rekordot a kádárnak, aki bánatában „kifaragta” 14 méter hosszú golyóstollát. (MTI)