Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Provançe-i húsleves

Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1db kisebb cukkini, 1db piros húsú paprika, 1 db sárga vagy zöld húsú paprika, 1,5 liter húslé, 30-35 dkg pulykamellfilé, 1db paradicsomkonzerv, kevés bors, kevés olaj

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott cukkinit, és kb. 7 percig dinszteljük. A paprikát kockára vágva adjuk a zöldségekhez, és további 5 percig pároljuk. A felbontott paradicsomkonzerv tartalmát a zöldségekre borítjuk, majd az egészet felöntjük a húslével, és kicsit megborsozzuk. Beletesszük a feldarabolt pulykamellet, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Kívánság szerint főzhető bele tészta is.