Vissza a tartalomjegyzékhez

MUNKATÁRSUNKTÓL
Tíz színes nap

Izgalmas élmények, színes napok a 102. Budapesti Nemzetközi Vásáron. Szinte el sem fér a naptárban a sok új termék és szolgáltatás. Bármelyik napot választja, jó napja lesz: ragyogóan fogja érezni magát barát, s család egyaránt” - ígérik a szeptember 11-én nyíló és 10 „színes” napon át tartó vásár szervezői.
A TÍZ SZÍNES NAP egyrészt utal a BNV nyitvatartásának idejére, másrészt jelzi a bemutatott termékek tíz fő csoportját is, s amitől valóban színesek ezek a napok: a kiállított fogyasztási cikkek sokszínűsége, valamint a naponta újat nyújtó programok és szórakozási lehetőségek széles skálája. A tematika ezúttal is igen gazdag: Otthoni élet, Szabadidő, Szórakozás, Kultúra és művészet, Öltözködés, Ízlések világa, Lakossági szolgáltatások, Könyvutca, BNV iskola, Szabad a vásár.
Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 32 ezer négyzetméternyi területen zajló fogyasztói vásárán 850 kiállító kínálatával ismerkedhet meg a közönség. Bár a BNV elsősorban a nagyközönségnek szól, számos szakmai programra is sor kerül (Nemzetközi Energiatakarékossági Szimpózium, Fogyasztóvédelmi Szakmai Nap, Formatervezési nívódíj), amelyek a lakosság széles rétegeit érinthetik. A korábbi éveknek megfelelően legnagyobb arányban az otthoni élettel kapcsolatos termékek és szolgáltatások jelennek meg az idei vásáron. Valószínűleg ez a nagyközönség szemében is az egyik leglátogatottabb és legkedveltebb része a BNV-nek, hiszen itt egy helyen, egymás mellett - lehetőséget adva a minőségi és árbeli, valamint dizájnbeli különbségek összehasonlítására - tekinthetik meg, sőt akár megrendelhetik, illetve megvásárolhatják mindazokat a termékeket, melyek otthonukat szebbé, komfortosabbá, mindennapjaikat könyebbé, kényelmesebbé tehetik. Természetesen vannak a BNV-nek olyan kiállítási részei is, melyek csak meghatározott érdeklődésű látogatókat vonzanak. Ilyen például a Ház és Kert kiállítás, melynek közel 200 kiállítója a ház- és kertépítéshez, karbantartáshoz szükséges eszközök, anyagok teljes európai kínálatát vonultatják fel. Hasonló nagyfokú érdeklődésre tart számot a szórakozás eszközeit, lehetőségeit bemutató Kép és Hang, valamint Musicexpo, mely elsősorban a zenét kedvelő, illetve művelő fiatalok körében igazán népszerű. A szabadidő eltöltéséhez nyújtanak ötleteket korszerű és márkás termékek egész sorával a Hobbi és az Egészséges életmód kiállítói, míg a gyerekeket az Interplayexpo várja ötletes játékokkal. A BNV mindenkinek kínál valami látni, nézegetni valót: a hölgyek kedvükre válogathatnak különböző divatcikkek és kiegészítők között, a gasztronómia kedvelői pedig az élelmiszerek és italok bemutatóját tekinthetik meg, esetleg kóstolgathatnak is belőlük. A kultúra iránt érdeklődők sem maradnak látnivaló nélkül, hiszen a Könyvutcában 14 kiadó kínálja kiadványait, standok egész sora roskadozik a különböző - nem egy esetben egyedi kivitelezésű - iparművészeti és kézműves termékek sokaságától, s budapesti színházak várják felkészülten - jegyekkel felszerelkezve - a színházrajongókat. Természetesen a termékek mellett számos, a lakossági szolgáltatások területén meghatározó cég várja a meglévő és jövendőbeli ügyfeleit információkkal, új szolgáltatások ismertetésével.
Ebben az évben 26 pályázatból választotta ki a zsűri azt a nyolc terméket, melyek újszerűségüknél, esztétikusságuknál és minőségi színvonaluknál fogva nagydíjat érdemeltek ki.
A Budapesti Nemzetközi Vásár nemcsak a nagyközönség számára jelent fontos eseményt, de az üzleti élet partnerkapcsolatainak is egyik fontos színtere. A kísérő rendezvényeket is ez a kettősség jellemzi. Szakmai konferenciák és üzleti találkozók egész sora zajlik a BNV ideje alatt, s a vásári forgatagban gyakran feltűnnek a gazdasági és társadalmi élet kiemelkedő személyiségei is. S ha már a programoknál tartunk: az idei BNV valóban nap mint nap színes és változatos szórakozási lehetőséggel várja a látogatókat. A szórakozni vágyókat a Fő téren felállított színpadon neves előadók és együttesek műsora várja majd, a Vásárközpont különböző pontján megrendezésre kerülő vetélkedők, kerékpár ügyességi verseny, óriáscsúszda, játszóház gazdag kikapcsolódási lehetőséget kínál mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. Minden délután több órás zenés színpadi program várja a kicsiket és nagyokat, de a Vásár egész területén számos program zajlik szinte reggeltől estig. A logikai játékokat kedvelők a BNV játszóházában mérkőzhetnek meg különböző táblajátékokban, míg a mozgékonyabb gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen mérhetik össze tudásukat. S mivel az ősz már a tanulás jegyében zajlik, a Külügyminisztérium EU standjának „bankjában”, az euróról kaphatnak hasznos információkat az érdeklődők, illetve játékos formában tovább tájékozódhatnak az integrációval kapcsolatos kérdésekről. S hogy valóban érdemes kilátogatni az idei Budapesti Nemzetközi Vásárra… ebben az évben először napi sorsolást tartanak a belépőjegyet váltók között, ahol minden nap - számos más nyeremény mellett - egy kétszemélyes, napfényes utat sorsolnak ki a szervezők, a szerencsés nyertesek Máltán folytathatják további színes napjaikat.
Aki elmegy és végignézi a BNV-t, biztos, hogy kellemes élménnyel - és vásárfiával - távozik. A vidékről érkező látogatók 50 százalékos MÁV kedvezményt vehetnek igénybe, utazásukat a Nyugati pályaudvarról a Budapesti Vásárközpont főbejáratáig közlekedő Vásárvonat segíti.
Információ: HUNGEXPO Rt.
BNV projekt
Tel.: 06(1)263-6342