Vissza a tartalomjegyzékhez


Kitálalt vagy kitalált

Tony Adams, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, négy nappal a Svédország elleni Eb-selejtező mérkőzés előtt hevesen támadta Glenn Hoddle szövetségi kapitányt. A bajnok Arsenalban futballozó, válogatott védő „Függésben” című előkészületben lévő könyvéből közöl folytatásban egy-egy fejezetet a The Sun angol napilap. A keddi első részletben Adams kijelentette, hogy Hoddle négy nagy hibát követett el a franciaországi labdarúgó-világbajnokságon: Alan Shearert választotta csapatkapitánynak, egy edzésen mindenki előtt megszégyenítette David Beckhamet, túlhajszolta a játékosokat, miközben úgy bánt velük, mint az óvodásokkal, és alkohol fogyasztására biztatta Gascoigne-t, majd másnap kitette a vb-re utazó keretből.
Az Arsenal védője ugyanakkor elmondta, hogy Hoddle tanult a vb-n elkövetett hibáiból, és időközben sokat jóvátett akkori tévedéseiből.
- Hoddle azóta sok tapasztalatot szerzett, és a legjobb úton van afelé, hogy jó szövetségi kapitány váljon belőle - nyilatkozta Adams.
- Hoddle és Adams beszéltek egymással a „Függésben” című könyvről, és emiatt nem lesz ellentét kettőjük között. Mindketten azt tartják a legfontosabbnak, hogy a válogatott kijusson az Eb-re. Adams különben is csak a saját, őszinte véleményét írta le - nyilatkozta az ügyről David Davies, az Angol Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke. (Reuters)