Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Szenvedő címvédő


I
vanisevics. Lecsap Fotó: MTI

Közeledik az év vége. Ha a teniszrajongó másból nem is, ám abból biztos erre a következtetésre jut, hogy elkezdődött az év utolsó Grand Slam tornája, a Flushing Meadow-ban zajló US Open.
A kemény borítású pályán tavaly a férfiaknál az amerikai Patrick Rafter, a nőknél a tinisztár, a svájci, de kassai születésű Martina Hingis nyert. Idén most mindkettőjüknek nehéz dolga lesz, Rafter például már majdnem az első kanyarban búcsúzott, csak öt játszmában diadalmaskodott a marokkói Hicham Arazi ellen. Ráadásul Arazi az első két szettet egyformán 6:4-re megnyerte. A harmadik játszmában úgy tűnt, kiesik a címvédő, ugyanis Arazi 3:1-re vezetett. A marokkói szerint ekkor Norm Chryst vezetőbíró több hibát is elkövetett. Az arab ekkor kifakadt.
- Gyűlölöm a magas széken ülő vezetőbírókat! Miért nem megy ki innen, hogy ne is lássam? - mondta.
Nagy lehetőség előtt áll az amerikai Pete Sampras is, aki ha pici különbséggel is, de vezeti az ATP-világranglistát. Az amcsi szereti ezt a tornát, lehetősége van arra, hogy győzelmével megerősítse magát a lista élén.
Hasonlóan jól jönne a győzelem a nőknél Hingisnek is, mivel a tavaly év végén szerzett előnye a többiekkel szemben, és főleg a hazai pályán versenyző Lindsay Davenport előtt vészesen fogy. A svájci nem titkolt szándéka, hogy hazavigye a győzelemért járó salátástálat.
Mindenesetre idén se lehetetlen egy csillaghullás (elmúlt már augusztus). A cseh Petr Korda, akit negyedikként emeltek ki a verseny előtt, már a legelején kiesett, nem fejtett ki nagy ellenállást a német Karbacherrel szemben.