Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Gombás hal

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag hal, 2dl tejföl, 30-40 dkg gomba, 5 dkg sajt, 1 kg apró burgonya

Vegyünk egy csomag Iglo natur tengeri halfilét. Lisztben megforgatjuk a haldarabokat és olajban kisütjük. Tegyük egy kizsírozott edénybe a kisütött halszeleteket. A champion gombát apró darabokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd ráborítjuk az előkészített halra, és ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel: vegetával, borssal, petrezselyemmel, sóval. Az így elkészített ételt leöntjük tejföllel, tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Tíz-tizenöt perc alatt sütőben összesütjük. Köretnek az apró burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, végül forró petrezselymes vajjal leöntjük. Száraz fehér bor illik hozzá.