Vissza a tartalomjegyzékhez


Van aranyunk és ezüstünk


A budapesti Atlétikai Európabajnokság záróünnepélye a Népstadionban Fotó: MTI

Elég rövid ideig tartott, ám annál sikeresebb volt. Röviden ennyi mondható el a héten befejeződött Atlétikai Európa-bajnokságról. Az esemény magyar szempontból mindenképpen sikeresnek mondható, nemcsak a két érem, hanem a szervezés miatt is. Na és, ami még fontos, izgalmas versenyeket láthatott a nagyérdemű. Még a mieink nélkül is.
Az Eb előtt persze mindenki két éremre számított. Ám most már utólag el lehet mondani, hogy ez akár kétszer annyi is lehetett volna, hiszen Gécsek Tibor és Kiss Balázs kalapácsvetésben szerzett aranya és ezüstje mellett többször is csak hajszálon múlott egy-egy bronzérem. Végül azonban sajnos nem jött össze.
De sebaj, a látottak így is biztatóak - főleg, hogy az elmúlt évtizedekben nem volt olyannyira sikeres a magyar atlétika. Ez a világverseny mindenképpen jó lökést adhat a magyar atlétika sportnak, és mindenképpen nagy előnyt nyújthat a sok megszerzett tapasztalat az esetleges atlétika vébé vagy a labdarúgó Európa-bajnokság (Ausztriával közösen) megrendezéséhez. Igaz, ezeket még nem ítélték oda Magyarországnak, ám mindenképpen - elsősorban a sikeres atlétika Eb miatt - esélyesnek számíthatunk. (Hetek)