Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN
Méregdrága Barbie

185 dollárt adni egy szatén nadrágért, egyeseknek soknak tűnhet, különösen, ha a nadrágocska alig nagyobb egy levélbélyegnél. Sok Barbie-rajongónak azonban, úgy látszik, nem számít a pénz, ha arról van szó, hogy divatosan öltöztesse fel kedvencét. A parányi szatén nadrágok mindenesetre nagyon kapósak voltak a Barbie-rajongók hétvégi, Atlantában (Georgia állam) megtartott éves találkozóján. A játékszakértők szerint itt volt a világon a legnagyobb választék Barbie babákból és tartozékaikból. Ugyancsak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia annak a vérbeli Barbie-rajongónak, aki meg akarta fizetni egy fekete-fehér csíkos fürdőruhát viselő, eredeti Barbie árát, amelyért nem kevesebb mint 14 ezer dollárt kértek. Hogy akadt-e vevő a babára, arról nem adott hírt az amerikai AP hírügynökség. (MTI)


Sokan gyászolják

Cukorbetegség következtében elhunyt Chilében a világ egyik legtöbb gyermeket szült asszonya. Az 57 gyermeknek életet adó Leontina Espinosa San Antonio közelében lévő kunyhójában halt meg. Férje, ötvenöt élő gyermeke és száznál több unokája gyászolja. „A gyermekeim az én büszkeségeim. Nagyon szegények vagyunk, de hála Istennek, mind jó egészségnek örvendenek. Valamennyien dolgoznak és a közelemben laknak” - írta az asszony néhány évvel ezelőtt egy televíziós társaságnak, amelynek riportere kinyomozta hollétét. Leontina Espinosa bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe azzal, hogy kilenc alkalommal születtek hármasikrei, tizenkétszer pedig ikreket hozott a világra. (MTI)


Ausztrál elefánt

Immár nemcsak Afrika és Ázsia, hanem Ausztrália őserdejében is honos az elefánt. Ausztrália vadon élő elefántállománya egy, azaz egyetlen - cirkuszi „származású” - példány. Jenny, az igencsak sudár, 4 méter magas elefántasszonyság Victoria államban lépett meg a cirkusztól, miután feltehetően megijedt egy elhaladó vonat robogásától. A 34 esztendős és egy tonna két és fél mázsás állat bevette magát az erdőbe, ám az első keresgélés nem vezetett a nyomára. Jenny ugyan idomított elefánt, de a jelek szerint nem a legszelídebb fajtából: a rendőrség figyelmeztette a környék lakóit, hogy ha elefántot látnak, ne merészkedjenek a közelébe, hanem értesítsék a hatóságokat. (MTI)


Hatvan napig az erdőben

Egy 22 éves süketnéma vietnami hölgy 60 napot volt kénytelen eltölteni egy észak-vietnami erdőben, miután nem találta az erdőből kivezető utat. Május 26-tól július 24-ig vesztegelt az erdőben, a túléléshez növények leveleit és esővizet fogyasztott. A hatóságok már feladták keresését, végül azonban egy közeli falu lakói július 24-én megtalálták a kómában fekvő hölgyet. A valamikor 50 kilogrammos Ngujen Ti Kim Oant rendkívül válságos állapotban, 16 kg-mal szállították kórházba. Öt nap intenzív ápolás után azonban a hölgy elhagyhatta a kórházat. (Le Monde)


Életmentő papagáj

Egy papagáj két család életét mentette meg a németországi Duisburgban, amikor izgatott rikácsolásával éjnek évadján felkeltette gazdáit, mert az embereknél előbb megérezte a szagot, amelyet egy tűz okozott a kétlakásos ikerházban. A papagáj gazdái álmukból ébredve előbb maguk is az égett szagot érezték meg, majd rájöttek, hogy tűz van, s idejében biztonságba tudták magukat helyezni. Amint az illetékes rendőrség közölte, a ház porig égett, ám a papagájnak köszönhetően emberéletben nem esett kár. (MTI)


„Édes” menyasszonyi ruha

Az óvatos modell 20 kilogrammos menyasszonyi ruhájában lépkedett a kifutón. A virágokkal díszített, - teljes egészében cukorból készült - ruha az első ehető öltözék a világon. Legalábbis egyelőre. Nem csoda hát, hogy igen nagy feltűnést keltett a taiwani bemutatón. A kiegészítők, köztük a fátyol, a nyaklánc, a karkötő és a menyasszonyi csokor is mind színes cukorból készült. Az édes alkotás mindössze kettőszázötven órába telt és 2900 dollárba kerül. (CNN)