Vissza a tartalomjegyzékhez


Megtaláltad az apádat

Csak néhány billentyűt kellett leütnie a számítógépén, és az amerikai Pat Carre máris megtalálta évtizedeken át halottnak hitt édesapját. Carre kedden Párizsba utazik, hogy boldogan karjaiba ölelje apját. „Nem gondoltam, hogy valaha is sor kerülhet erre” - nyilatkozta a férfi az AP tudósítójának.
A történet 1955-ben kezdődött Franciaországban - Pat akkor még csecsemő volt -, amikor szülei elváltak. Édesanyja férjhez ment egy amerikaihoz, s magával vitte fiát Amerikába. Később mindig azt mondta Patnek, hogy az apja meghalt.
Hat hónappal ezelőtt Pat az interneten szörfözött, és a francia címjegyzékben rátalált apja, Raymond Carre nevére és címére. Levelet írt neki, és mellékelte hozzá a születési anyakönyvi kivonatának másolatát. Nem sokkal később levelet kapott Franciaországból, amely ezekkel a szavakkal kezdődött: „Megtaláltad az apádat…”
Pat Carre elmondta, hogy érzései az édesanyja iránti harag és az apja megtalálása feletti öröm között ingadoztak. Nemcsak Parkinson-kórban szenvedő apjával fog azonban találkozni, hanem húgával és két unokahúgával is, akiknek létezéséről ugyancsak nemrég szerzett tudomást. Közben francia nyelvtudását is felfrissítette az internet chat-roomjaiban. (MTI)