A recept ezúttal Nyíregyházáról érkezett, egy kedves olvasónk
ajándéka.
Hideg sárgadinnyekrém-leves
Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye, 1 gömb vaníliafagylalt, 1 evőkanál méz, 1 dl tejszín, 1-2
evőkanál citromlé, pici só, 2 evőkanál tripl sec likőr vagy aroma
Karalábévájóval kb. 8 gömböcskét kiszedünk a dinnye húsából. A maradék
meghámozott dinnyét gyümölcscentrifugán átengedjük, majd a többi hozzávalóval
jól átturmixoljuk. Tálba öntve, a golyócskákkal díszítve, hidegen tálaljuk.
Rendkívül finom és hűsítő.
Tiramisu-parfé
Hozzávalók:
1 tasak tiramisu fagylaltpor, 1 tasak vanília ízű fagylaltpor, 1 tasak
tejszínhabpótló por, 1 evőkanál kakaópor, 1 db ostya tortalap
A tasakos porokat külön-külön elkészítjük a rajtuk előírt utasítás szerint.
A tejszínhabot elosztjuk a két készítménybe (de hagyjunk a díszítéshez is!),
őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, majd először a tiramisufagyit, ezt követően
a vaníliát beleöntjük, ostyalappal lezárjuk és lefagyasztjuk. Tálaláskor a
fóliát eltávolítjuk, majd a kakaóport rászitáljuk, tejszínhabbal és gyümölccsel
tálaljuk.