Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Olvasói recept

A recept ezúttal Nyíregyházáról érkezett, egy kedves olvasónk ajándéka.

Hideg sárgadinnyekrém-leves

Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye, 1 gömb vaníliafagylalt, 1 evőkanál méz, 1 dl tejszín, 1-2 evőkanál citromlé, pici só, 2 evőkanál tripl sec likőr vagy aroma

Karalábévájóval kb. 8 gömböcskét kiszedünk a dinnye húsából. A maradék meghámozott dinnyét gyümölcscentrifugán átengedjük, majd a többi hozzávalóval jól átturmixoljuk. Tálba öntve, a golyócskákkal díszítve, hidegen tálaljuk. Rendkívül finom és hűsítő.


Tiramisu-parfé

Hozzávalók:
1 tasak tiramisu fagylaltpor, 1 tasak vanília ízű fagylaltpor, 1 tasak tejszínhabpótló por, 1 evőkanál kakaópor, 1 db ostya tortalap

A tasakos porokat külön-külön elkészítjük a rajtuk előírt utasítás szerint. A tejszínhabot elosztjuk a két készítménybe (de hagyjunk a díszítéshez is!), őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, majd először a tiramisufagyit, ezt követően a vaníliát beleöntjük, ostyalappal lezárjuk és lefagyasztjuk. Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk, majd a kakaóport rászitáljuk, tejszínhabbal és gyümölccsel tálaljuk.