Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Az Ágyúsok szétlőtték Manchestert


A
ndy Cole, a Manchester United csatára és Tony Adams az Arzenal kapitánya. Látványos győzelem Fotó: MTI

A hagyományos Charity Shielddel a héten hivatalosan is megkezdődött az angol Premier League 98/99-es szezonja. A Szuperkupa döntőjében a bajnok és kupagyőztes Arsenal és a bajnoki ezüstös Manchester United mérkőzött meg egymással. Az Ágyúsok végül sima 3-0-os győzelmet arattak, a gólokat a remek formában lévő holland Marc Overmars (34. perc), a libériai Christopher Wreh (57.) és a francia Nicolas Anelka (72.) szerezte. A mérkőzés legjobbja szintén a szélvészgyors holland jobbszélső volt.
„Lélektanilag fontos győzelmet arattunk. Az első félidőben egy szinten volt a két csapat, jól játszott a United is, azt gondolom, hogy mindkét csapat elfáradt a második félidőre” - nyilatkozta Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere, aki elégedett lehet, hiszen csapata az utóbbi félévben szinte mindent megnyert, amit csak lehetett.
A vesztes csapattal kapcsolatos hír, hogy szeptember 10-től indul az MUTV, a Manchester United csapatának saját televíziós adója, amely a klub napi életébe enged betekintést.
„A világban nem él olyan Manchester-szurkoló, aki ne szeretne minél többet megtudni kedvenc csapatáról. Úgy vélekedünk, hogy közel 8 millió szimpatizánshoz juthatnak el az MUTV szolgáltatásai” - nyilatkozta Paul Ridley, a klub ügyvezetője.